Futbol

Samsunspor'a olimpiyat maskotu

10 Ekim 2018 Çarşamba 17:21 - Son Güncelleme 10 Ekim 2018 Çarşamba 17:23

Türkiye'de gerçekleştirilen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın resmi maskotu "Çakır", TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Samsunspor'un da maskotu oldu.

Samsun'da geçen yıl yapılan ve Türkiye'nin gerçekleştirdiği en büyük spor organizasyon olma özelliği taşıyan İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın resmi maskotu "Çakır"ın, Samsunspor'un da maskotu olmasına karar verildi.

Kasketindeki 8 köşe ile Türk halkının vatanseverlik, yiğitlik, mertlik, cömertlik, delikanlılık, alçak gönüllülük, dürüstlük ve misafirperverlik özelliklerini taşıyan "Çakır", Çarşamba ilçesine özgü "yumurta topuk" ayakkabısıyla da Türkiye'nin olimpiyatlarda tanıtım yüzü olmuştu.

Oyunlar sonrasında kullanılmayan Çakır'ı tanıtım yüzü yapmak için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuran Samsunspor, gerekli izinleri alarak "Çakır"ı maskot haline getirdi.

Çakır, Samsunspor'un iç saha maçlarında tribünlerde taraftarları coşturmak için görev alacak.

Samsunspor Yönetim Kurulu üyesi Kadir Gürkan, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Çakır'ın bundan sonra Samsunspor'un maskotu olacağını söyledi.

Çocuk ve gençlerin ilgisini çekmek için Çakır'ın şehrin cadde ve sokaklarında gezeceğini aktaran Gürkan, "Kulüp olarak sezona 'küfürsüz taraftar' sloganı ile başladık. Futbol bir eğlence, şov olduğunu, maç günleri taraftarın eşi ve çocukları ile tribünlere gelerek eğlenmesini amaçlıyoruz. Bunun için olimpiyatlarda kullanılan 'Çakır'ı tanıtım yüzümüz haline getirdik. İç saha maçlarımızda 'Çakır' kıyafeti giyen arkadaşlarımız küfürsüz ve rakip takıma saygı çerçevesinde taraftarlarımızı coşturacak." ifadesini kullandı.

Basın toplantısının ardından Çakır maskotu, sokaklarda ve tramvayda gezerek taraftarı 13 Ekim Cumartesi günü Samsunspor'un sahasında Gaziantepspor ile yapacağı maça davet etti.

Sıradaki Haber
Samsunspor, Süper Lig takımlarıyla yarışıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz