Futbol

VİDEO | Takvim sattı takımı şampiyon yaptı

16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:40 - Son Güncelleme 05 Kasım 2019 Salı 17:21

Zonguldak Kömürspor'un 2.Lig'e yükselmesi şehirde çoşkuyla kutlandı.

Zonguldak Kömürspor, Spor Toto 3. Lig play-off finalinde Kızılcabölükspor'u 2-1 mağlup edip 10 yıl aradan sonra Spor Toto 2.Lig'e yükselmenin sevincini yaşıyor.

Şehir merkezinde Zonguldakspor'un şampiyonluğu coşkulu şekilde kutlandı.

Gerek taraftarı gerekse yönetimiyle birlik olmayı başaran Karadeniz temsilcisi bunun meyvelerini Spor Toto 2.Lig'e yükselerek topladı.

ŞAMPİYONLUK COŞKUSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Çanakkale'de oynanan finale sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve taraftar guruplarının yardımıyla otobüslerle akın eden Zonguldak Kömürspor taraftarları takımlarını maç sonuna kadar büyük bir coşkuyla destekledi.

Sezon boyunca tüm şehir Zonguldak Kömürspor için kenetlendi. Kulübe maddi ve manevi destek verenlerin başında Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner geliyor. Caner, kapı kapı dolaşıp takvim satarak kulübe maddi kaynak yaratıp diğer tüm kulüp başkanlarına örnek bir davranışta bulunmuştu.

"Galibiyetimiz bizler için buruk bir sevinç oldu"

Kentin şampiyonluk kutlamaları için sabırsızlığını dile getiren Caner, "Kutlamaları temkinli yaparsak çok daha iyi olur. Karşılaşma öncesi Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın şehit olduğu haberini aldım. Galibiyetimiz bu bakımdan bizler için buruk bir sevinç oldu. Bir yandan sevindik ama bir yandan da üzgünüz. Bölgesel Amatör Lig'indeki şampiyonluğumuz da böyle olmuştu. O zaman da Soma faciası olmuş, madencilerimizi kaybetmiştik. Nasip böyleymiş." ifadelerini kullandı.

"İnşallah Zonguldak'ta birlik ve beraberlik devam eder. Bu birlik ve beraberlik devam ederse bu takım eski günlerine geri döner. Finale kadar gelmemiz kolay olmadı. Stadımızdaki kapalı tribünü yıkılması ve stadın duvarlarında göçme tehlikesi olmasının yanı sıra ekonomik problemlerle mücadele ederek şampiyon olmak kolay değil. Bundan sonra bir araya gelip takımın geleceği için planlı ve programlı hareket etmeye devam edeceğiz. İyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Öncelikle amacımız ikinci ligde kalıcı olabilmek ve daha sonra bir üst lige çıkabilmek. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak bunu başarabiliriz."

Nerden Nereye

Kırmızı-lacivertli takım, 1987-1988 sezonuna kadar mücadele ettiği Birinci Lig’de, 1979-1980’de en başarılı performansını göstererek üçüncü olmasının ardından, önce 2. Lig’e, 1989’da da 3. Lig’e düştü.

Daha sonraki yıllarda 2. ve 3. Lig arasında gidip gelen Zonguldakspor, 2005-2006 sezonunda 3.Lig’e, ardından da 2007-2008 futbol sezonunda amatör kümeye düşmekten kurtulamadı.

Kötü gidişi amatör kümede de devam eden kulübün adı, 2010-2011 sezonunda Fenerspor olarak değiştirildi ve kısa bir zaman sonra Fenerspor da liglerden çekildi.

Sıradaki Haber
Zonguldak Kömürspor 2. Lig'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz