Futbol

Amasyaspor’da şampiyonluk kutlaması

25 Nisan 2022 Pazartesi 11:13 - Son Güncelleme 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:29  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasyaspor'un 17 yıl aradan sonra TFF 3. Lig'e çıkması kentte bayram havası oluşturdu. Şehir merkezinde toplanan binlerce taraftar, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Kayseri'de yapılan Bölgesel Amatör Lig 5. Bölge Play-Off ilk maçında Bartınspor'u 3-0 ile geçip Ankara T.K.İ ile 1-1 berabere kalarak şampiyon olup TFF 3. Lig'e adını yazdıran Amasyaspor 1968 FK, takımı kente dönüşte coşkuyla karşılandı.

Yavuz Selim Meydanını dolduran binlerce taraftar şehri bayraklarla süsleyip, futbolcuları ve teknik ekibi alkış yağmuruna tuttu.

Takıma sağladığı büyük destek dolayısıyla taraftarların alkışladığı Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 31 Mart 2019 günü akşamı "Amasyaspor layık olduğu yere gelerek şampiyon olacak" diye verdiği TFF 3. Lig sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şampiyonluk kupasını havaya kaldırıp kulüp yöneticileri, futbolcular, teknik heyet ve taraftarları kutlayan Başkan Sarı, yeni hedefin TFF 2. Lig olduğunu belirtti.

"Amasyaspor’a şampiyonluk yaşatmanın gururunu yaşıyoruz"

Şehrin Valisi ve Belediye Başkanı’nın destekleriyle profesyonel lige çıktıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Seyfettin Öztürk ise konuşmasında şunları kaydetti;

“Valimiz ve Belediye Başkanımızın destekleriyle, bu görevi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz. Valimiz, Belediye Başkanımız, futbolcularımız ve teknik heyetimize ve en önemlisi siz taraftarlarımıza 12. Adam olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte Amasyaspor’umuza şampiyonluğu yaşatmanın gururunu yaşıyoruz.” 

"Acabalarımızı bir kenara koyup şampiyonluğun tadına varmalıyız"

Gençlerin, yeşil beyazlı taraftarların ülkü kaynağının zafer çeşmesinin yaşandığı bir güne tanıklık ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise "Dünü unutmuyorsunuz. Bugünü asla unutmayacaksınız. Çünkü ben 31 Mart akşamı tam bu meydanda size söz verdim. 'Amasyaspor layık olduğu yere gelecek şampiyon olacak' dedim. Ne diye söyledim, size inandığım, size güvendiğim için bu konuda hakkını hiç gasp etmeden, acabalarımızı bir kenara koyup şampiyonluğun tadına varmalıyız. Herkes çocuklarına bugünü anlatmalı. Bugünden itibaren hızlı bir şekilde 3. Lig'e hazırlanıyoruz. Hep beraber Amasyaspor’umuzun bu gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.


 

"2 yıllık bir serüvenden sonra başarıya ulaşıldı"

Amasyaspor'un 18 yıllık hasretinin sona erdirerek bugün de çifte bayram yaşadıklarını vurgulayan Amasya Valisi Masatlı ise şunları dile getirdi:

“2 yıllık bir serüvenden sonra nihayet başarıya ulaştık. Tabii bu kolay olmadı. Bugünlere gelinmesinde emeği büyük olan Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Sarı’ya çok teşekkür ediyoruz. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen başkanımızla birlikte, teknik heyetimize, sporcularımıza ve her şeyin en güzeline layık olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarımızın birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ile kol kola, birbirimizi incitmeden üzmeden emin adımlarla 3. Ligde de gösterip, 2 lige çıkmayı burada da gereken başarıyı her zaman göstereceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, 3. Ligde Amasyaspor’umuza başarılar diliyorum.” 

Sıradaki Haber
BAL'dan 3. Lig'e yükselen takımlar belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz