Futbol

Derince Belediyespor suni çimden dertli

04 Kasım 2013 Pazartesi 16:43 - Son Güncelleme 04 Kasım 2013 Pazartesi 16:49

Balkaya: "Suni çim sahada oynayamıyoruz."

Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Derince Belediyespor'un teknik direktörü Ali Asım Balkaya, deplasmanda Yeşil Bursa'yla 1-1 berabere kalmalarına ilişkin, "Göreve geldiğim günden bu yana suni çimde oynadığımız dördüncü maç da beraberlikle sonuçlandı. Kısacası bizim takım suni çimde oynayamıyor" dedi.

Balkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'da kötü bir zeminde futbol oynadıklarını belirterek, futbolcuların saha şartlarına uyum sağlayamadığını söyledi.

"Göreve geldiğim günden bu yana suni çimde oynadığımız dördüncü maç da beraberlikle sonuçlandı. Kısacası bizim takım suni çimde oynayamıyor" diyen Balkaya, suni çimle kaplı sahalara alışabilmek için 15 gün bu sahalarda çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Balkaya, Türk futbolunun gelişmesi için bu tür sahalara izin verilmemesi gerektiğini dile getirerek, "Bize oynayın' diyorlar oynuyoruz ancak buna birilerinin çözüm üretmesi gerekiyor. Bu işten bir yerlere gelme çabasında olan bu genç futbolculara yazık. Hem sakatlık riski yüksek hem de alışık olmayan takımlar için çok zor bir durum" ifadesini kullandı.

"İlk 60 dakika oyundan memnun değiliz"

Maça kötü başladıklarını ancak 2. yarı golü attıktan sonra tempolu oynamaya başladıklarını anlatan Balkaya, "Bunun neticesinde golü bulduk. Bu maçlarda bu sahaları bilenler daha iyi oynuyor. Sonuçta arkadan gelip puan almak avantajlı ama ilk 60 dakika oyundan memnun değiliz. İki cezalı oyuncumuz oldu. Önümüzde çok kritik Ümraniyespor maçı var. Maçı kazanmamız lazım" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Voleybolda güldürüyor futbolda üzüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz