Futbol

Dersimspor'dan anlamlı idman

03 Aralık 2015 Perşembe 16:58 - Son Güncelleme 03 Aralık 2015 Perşembe 17:05

Dersimspor'da futbolcular, gözleri bağlı olarak antrenman yaptı.

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Dersimspor, engellilere yönelik farkındalık sağlamak amacıyla gözleri bağlı olarak antrenman yaptı.

Dersimspor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza atarak, antrenmana gözleri bağlı olarak çıktı. Toplumsal farkındalık oluşturmak ve her insanın birer engelli adayı olduğuna dikkati çekmek amacıyla yapılan etkinlikte, futbolcuların oldukça zorlandıkları gözlendi.

Turkuaz-beyazlıların teknik direktörü Murat Bölükbaşı, antrenman sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, engelliler konusundaki toplumdaki en büyük eksikliğin empati olduğunu düşündüğünü ve buna dikkati çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Engellilerle empati kurulduğu takdirde bugün yaşanan pek çok sorunun çözüleceğine inandığını dile getiren Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Bizler sağlıklı uzuvlarımızla yeteneklerimizi birleştirerek para kazanıyoruz ama bazı insanlar bunu başaramıyorlar. Sabah kalktığımızda bunu düşündük. Oyuncularımla birlikte bu anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla bu organizasyonu düzenledik. Bunun sonucunda da arkadaşlarımızla birlikte Tunceli Bedensel Engelliler Derneği'ne bir akülü sandalye armağan etme kararı aldık."

Dersimsporlu futbolculardan Emrah Dursun da gözleri bağlı şekilde yaptıkları antrenmanda oldukça zorlandıklarını belirterek, "Allah yardımcıları olsun ama hiç bir engel, spor yapmaya engel değildir. Gerçekten çok zor. Her birey bir engelli adayıdır. Bu nedenle engellilere destek olmalıyız ve onlara engel olmamalıyız" diye konuştu.

Turkuaz-beyazlıların idmanını Bedensel Engelliler Derneği Tunceli Şubesi yöneticilerinden Şenay Kulbak da izledi. Kulbak, Dersimsporlu futbolcuları, göstermiş oldukları duyarlık sebebiyle kutladı.

İşaret diliyle de mesaj verdiler

Antrenman sonunda takım halinde işaret diliyle "Göremiyorum yardımcı ol, görmek istiyorum", "Duyamıyorum yardımcı ol, duymak istiyorum", "Yürüyemiyorum yardımcı ol yürümek istiyorum" ve "Konuşamıyorum yardımcı ol, konuşmak istiyorum" diyen Dersimsporlu futbolcular, etkinliklerini sosyal mesajlar veren dövizler açarak sonlandırdı.

Sıradaki Haber
"Futbolcular ne yapacağını bilmez halde"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz