Futbol

Türkiye’de ilk şampiyon belli oldu

04 Nisan 2014 Cuma 11:58 - Son Güncelleme 04 Nisan 2014 Cuma 13:45

2013-2014 sezonunda Türkiye'deki profesyonel liglerin ilk şampiyonu oldu.

Spor Toto 3. Lig'de lig etabının bitimine 5 hafta kala en yakın rakibine 13 puan fark yapan Ümraniyespor, tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselmenin sevincini yaşıyor.

Ligin 29. hafta mücadelesinde deplasmanda Silivrispor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-beyazlı ekip, ligden daha önce çekilen Belediye Bingölspor ile yapacağı maçta hükmen galip sayılacağı son 5 haftalık bölüm öncesi en yakın rakibiyle puan farkını 13'e yükselterek, futbolda bu sezon Türkiye'de profesyonel liglerin ilk şampiyonu oldu.

1938 yılında kurulduktan sonra profesyonel liglerde bugüne dek sadece 3. Lig'de yer alan Ümraniyespor, 2014-2015 sezonundan itibaren tarihinde ilk kez 2. Lig'de mücadele edecek.

Adım adım şampiyonluğa

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) son olarak yer aldığı 2010-2011 sezonunda şampiyon olarak 3. Lig'e yükselen Ümraniyespor, 3 sezonluk bir mücadelenin ardından da adını 2. Lig'e yazdırdı.

2011-2012 sezonunda 1. Grup'ta 13. olarak kümede kalan, 2012-2013 sezonunda ligi 5. sırada bitirip play-off'lara katılmaya hak kazanan ancak finallerde 2. Lig hedefini gerçekleştiremeyen Ümraniyespor, bu sezon lig etabını zirvede tamamlamayı garantileyerek amacına ulaştı.

Teknik direktör Ergun Ortakçı yönetiminde 29 lig haftasını 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 yenilgiyle geride bırakarak 63 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, son 5 haftalık periyotta 32. haftada, ligden düşürülmesi nedeniyle Belediye Bingölspor maçını oynamadan 3 puanla geçecek.

Ümraniyespor, 1. Grup'taki 30. hafta mücadelesinde sahasında Yeşil Bursa'yı konuk edecek.

Spor Toto 3. Lig etabında grupta 2, 3, 4, ve 5. sırayı alan takımlar, 2. Lig'e yükselebilmek için, play-off mücadelesine katılmaya hak kazanacak.

Yoğurtçu: "Ümraniyespor tarihinde bir ilki yaşatacağız"

Ümraniyespor Kulübü Başkanı Recep Yoğurtçu, Ümraniyespor'a tarihinde bir ilki yaşatmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

3. Lig'de elde ettikleri başarıyı değerlendiren Yoğurtçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ümraniye'deki çöp dökme alanını spor tesisi olarak kendilerine kazandırmasının ardından kulüp olarak gelişmeye başladıklarını belirterek, "Hasan başkanımız da (Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can) el attı. O tesis sayesinde buralara geldik. Ümraniyespor tarihinde bir ilki yaşatacağız" dedi.

Uzun süren BAL macerasının ardından 3. Lig'e çıktıkları ilk sezon 2011-2012'de ligde kaldıklarını, ikinci sezon başarılı bir performans ortaya koyarak finallerde yer aldıklarını bu sezon da lig etabında şampiyon olarak 2. Lig'e çıktıklarını anımsatan başkan Yoğurtçu, "Kulübümüzü bu süreç içerisinde hem kurumsallaştırdık hem de tesisleştirdik. Önümüzdeki süreçte hedef PTT 1. Lig olacağı için bütün yapıyı buna göre planlayacağız" diye konuştu.

Kulübe kazandırdıkları kurumsal yapı sayesinde üst liglere bütçeyi planlayarak çıktıklarını anlatan başkan Yoğurtçu, "Ekonomiyi çözemedikten sonra oraya çıkmanın bir mantığı da yok. Biz şu anda kendimizi 2. Lig'e hazırlamış durumdayız" ifadelerini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
3. Lig'de 30.hafta programı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz