Futbol

Türkiye'de sezonun ilk şampiyonu

06 Nisan 2016 Çarşamba 17:12 - Son Güncelleme 06 Nisan 2016 Çarşamba 14:50

3. Lig 2. Grup'ta Etimesgut, bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup 34. hafta karşılaşmasında deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor'u 3-1 yenen Etimesgut Belediyespor, grup maçlarının bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Türkiye'de profesyonel futbol liglerinde 2015-2016 sezonunun ilk şampiyonu olan Etimesgut Belediyespor, 2016-2017 sezonunda Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek.

Sultanbeyli Gölet sahasında yapılan karşılaşmada Etimesgut Belediyespor'un gollerini 50. dakikada Murat Hacıoğlu, 61 ve 89. dakikalarda Halil İbrahim Cenik atarken, Sultanbeyli Belediyespor'un tek golü 64. dakikada Cenk Demir'den geldi.

Karşılaşmanın bitimiyle futbolcular şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Soyunma odasında tezahüratlar yapan futbolcular, sevinçlerini Etimesgut Belediyespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal ile paylaştı.

Maçın ardından AA'ya açıklamada bulunan Başkan Kartal, başarının sırrının güzel bir ekip olmaktan geçtiğini dile getirerek, "İki senedir üçüncü ligde mücadele veriyorduk. Bu sene üç maç kala şampiyon olduk. Burada asıl dikkat edilmesi gereken çok iyi bir ekip olmak. Futbolcusu, belediye başkanı, kulüp başkanı ve yönetimi ile beraber olursa başarıyı yakalıyorsunuz. İkinci olarak da muhasebe çok önemli. Ekonomik problemleri olan kulüplerin bu tür başarılar yakalamaları mümkün değil. Hiç borcumuz yok ve ikinci lige herhangi bir yükle çıkmıyoruz." diye konuştu.

Etimesgut Belediyespor, grupta 35. haftada Orhangazispor ve 36. haftada Adliyespor ile karşılaşacak. 37. haftayı maç yapmadan geçecek Ankara temsilcisi, grupta 38. ve son haftada Payasspor'u konuk edecek.

 

Sıradaki Haber
Spor Toto 3. Lig'de hakemler açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz