Futbol

Spor camiasından Milli Dayanışma Kampanyası'na destek

02 Nisan 2020 Perşembe 16:18 - Son Güncelleme 02 Nisan 2020 Perşembe 16:26

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na destekte bulunma kararı aldı.

TFF'den yapılan açıklamada, kurulların başkan ve üyelerinin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla düzenlenen kampanyaya bir aylık tüm hak edişleriyle katkıda bulunmayı kararlaştırdığı bildirildi.

TFF ise Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon 923 bin lirayla destekte bulunmuştu.

Alanyaspor

Süper Lig ekibinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na, Aytemiz Alanyaspor Kulübü olarak tam destek veriyoruz. Devletimizin ihtiyaç sahiplerine destek olma çalışmasına yönetim kurulumuz, teknik ekibimiz ve futbolcularımız 500 bin lira katkıda bulunuyor. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için." ifadeleri kullanıldı.

Antalyaspor

Bu zorlu günlerde dayanışma olgusunun üst seviyeye çıktığı belirtilen açıklamada, "Antalyaspor Kulübü Derneği yönetimi olarak bizler de üzerimize düşen görevin farkındayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına duyarlılık göstererek Milli Dayanışma Kampanyası'na biz de 500 bin lira katkıda bulunduk. Bir spor kulübü olarak Antalya'daki herkesi gücü ölçüsünde kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Konyaspor

"Yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan, dar gelirli vatandaşlara ilave destek sağlamak üzere Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem Milli Dayanışma Kampanyası'na Konyaspor Kulübü olarak gönülden destek veriyoruz. Bu kapsamda başkanımız Hilmi Kulluk ile yönetim kurulu üyelerimiz, teknik heyetimiz, futbolcularımız ve çalışanlarımız olarak A'dan Z'ye Konyaspor ailesinin bütün birimleri 501 bin 922 lira, Konyaspor Kulübü olarak ise 100 bin lira ve Konyaspor AŞ'nin de 100 bin lira katkısıyla gerçekleşen kampanyada 701 bin 922 lira toplanmış ve belirtilen hesaplara yatırılmıştır."

"Gün; aziz milletimizin yaralarına merhem olma, zor zamanlarında onlara omuz verme günüdür." denilen açıklamada, "Bu zor günleri birlik ve dayanışma içinde birbirimize güç vererek aşacağımıza yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Beşiktaş'tan 1 milyon 903 bin TL'lik bağış
Yükleniyor lütfen bekleyiniz