Futbol

TFF'den 'küfre' ceza yağdı

07 Şubat 2014 Cuma 12:05 - Son Güncelleme 07 Şubat 2014 Cuma 15:42

Çirkin ve kötü tezahürattan dolayı toplam 1 milyon 240 bin TL ceza verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) statlarda çirkin ve kötü tezahüratın önlenmesi için aldığı sert tedbirler kulüplere para cezası olarak yansıdı.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sezonun ikinci yarısının başlamasından sonra Süper Lig kulüplerine, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı toplam 1 milyon 240 bin lira para cezası verdi.

TFF, devre arasında çirkin ve kötü tezahürata karşı "sıfır tolerans" ilkesi çerçevesinde Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesini yeniden düzenleyerek, statlarda küfrün önlenmesi adına önemli tedbirler aldı.

Bu konuyla ilgili maddeyi, "Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır" şeklinde düzenleyen federasyon, son iki haftada Süper Lig kulüplerine ağır cezalar uyguladı.

Kurul, bu süreçte 11 Süper Lig kulübüne toplam 1 milyon 240 bin lira para cezası verdi.

En fazla cezayı Eskişehirspor ve Bursaspor aldı

Eskişehirspor ve Bursaspor, son iki haftada çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle en fazla ceza uygulanan kulüpler oldu.

PFDK, lig ve kupada oynadıkları son 4 maçta da taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmasından dolayı iki kulübe ceza verdi.

Eskişehirspor ve Bursaspor'un 240 bin lira cezayla ilk sırada yer aldığı listede, Galatasaray 160 bin lirayla ikinci sırada, Kayserispor, Trabzonspor ve Fenerbahçe de 120 bin lirayla üçüncü sırada bulunuyor.

Bu süreçte Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Sivasspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor, ilgili nedenden dolayı ceza almadı.

Fenerbahçe'nin cezasını Tahkim Kurulu kaldırdı

PFDK'nın, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle ve bu ihlalin aynı sezon içerisinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Fenerbahçe'ye verdiği bir maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezasını TFF Tahkim Kurulu kaldırdı.

Kurul, disiplin ihlalinin, Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesinde yapılan mevzuat değişikliğinden sonra gerçekleşmiş birinci ihlal olmasından dolayı cezayı 40 bin lira şeklinde düzeltti. Kurul, aynı nedenle Galatasaray, Trabzonspor, Kayserispor ve Bursaspor'a verilen 80'er bin lira para cezasını, 40'ar bin liraya indirdi.

PFDK'nın verdiği cezalar

PFDK'nın çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle son iki haftada Süper Lig kulüplerine verdiği para (lira) cezaları cezalar şöyle:

Eskişehirspor: 240 bin

Bursaspor: 240 bin

Galatasaray: 160 bin

Kayserispor: 120 bin

Trabzonspor: 120 bin

Fenerbahçe: 120 bin

Elazığspor: 80 bin

Akhisar Belediyespor: 40 bin

Beşiktaş: 40 bin

Medical Park Antalyaspor: 40 bin

Kardemir Karabükspor: 40 bin

Sıradaki Haber
Mancini sonrası Arena'dan çıkış yok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz