Futbol

TFF'den Soma'ya okul!

25 Ağustos 2014 Pazartesi 19:49 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2014 Pazartesi 19:53

Soma'da yaptırılacak TFF Futbol Okulu için protokol imzalandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Soma'da yaptırılacak TFF Futbol Okulu için protokol imzalandı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, Soma'daki maden faciasında yakınlarını kaybeden ailelerine TFF Süper Kupa öncesinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lokali'nde yemek verdi.

Yemekte, Soma'da TFF tarafından yaptırılacak futbol okulu için yer tahsisi töreni de yapıldı. Soma'da kurulacak TFF Futbol Okulu, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyacak.

TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, yemekte yaptığı konuşmada, 3 ay önce Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci anısına Manisa'da düzenlenen Süper Kupa maçı öncesinde ölen madencilerin aileleriyle yemekte bir araya geldiklerini belirterek, bunun Türkiye'nin birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın çok istemesine rağmen Bakanlar Kurulu Toplantısı nedeniyle etkinliğe gelemediğini kaydetti.

TFF'ye, Soma'da yapmayı planladığı spor yatırımından dolayı çok teşekkür eden Baykan, şöyle konuştu:

"Biz de müdürlük olarak yaz dönemi boyunca Soma'da çeşitli çalışmalar yürüttük. İlçedeki mevcut salon ve futbol sahasının daha iyi şartlara getirilmesi için adımlar atıldı. Hiçbir yatırım, hiçbir adım kaybedilen canlarımızı geri getirmeyecek. Ancak bizler uygulama ve karar mekanizmasında olan insanlar olarak sizlerin acılarını biraz azaltabilirsek, bundan mutluluk duymaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ege Linyit İşletme Müdürü Hakkı Duran ve TFF Başkan Yıldırım Demirören, futbol okuluna arsa tahsisi için hazırlanan protokolü imzaladı.

Protokol töreninin sonunda, yemek verilen yerin dışında bulunan bir grup Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarın, "Her yer Soma, her yer karanlık" şeklinde tezahürat yaptıkları duyuldu.

Yemeğe katılan Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ile Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, karşılaşma öncesinde dostluk mesajları verdi.

Yemeğin ardından madenci aileleri, 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak TFF Süper Kupa maçını izlemek üzere milli takım otobüsleriyle Manisa'ya getirildi.

Etiketler : futbol okuluSomatff
Sıradaki Haber
Dev transfer resmen açıklandı! Balotelli...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz