Futbol

6.6 milyon euro'luk mecburiyet

09 Ağustos 2014 Cumartesi 09:58 - Son Güncelleme 09 Ağustos 2014 Cumartesi 10:08

Chedjou, Mancini gibi Prandelli’den de tam not alamadı.

Aurelien Chedjou’nun yetersiz performansına karşın Kamerunlu’nun 3 yıllık ağır şartlardaki kontratı Galatasaray Yönetimi’nin elini kolunu bağlıyor. Geçtiğimiz yıl Lille’den 6.2 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan Chedjou, Mancini gibi Prandelli’den de tam not alamadı.

İtalyan hocanın, antrenmanlarda performansı nedeni ile sürekli uyarı yaptığı oyuncunun Chedjou olduğu ortaya çıktı. Prandelli’nin taktik idmanlarında sık sık oyunu yarıda keserek Aurelien Chedjou’ya telkinlerde bulunduğu belirtildi.

UYARILARINA ÖĞRENCİLERİ DE ALIŞTI

Antrenmanlarda artık tüm oyuncular sık sık Prandelli’nin Chedjou’ya yaptığı uyarılara ise alışmış durumda.. İşte İtalyan teknik adamın antrenmanda Chedjou’dan istedikleri ve eksik bulduğu yönleri:

· Rakibine yakın oynamalısın

· Pozisyonlara uzak kalmamalısın.

Ancak Kamerunlu’nun taktik çalışmalarında pozisyonlara uzak ve ağır kalması da Cesare Prandelli’nin başkan Ünal Aysal’dan özellikle stoper takviyesi istemesine neden oldu.

PRANDELLI DEFANSA TAKVİYE İSTEDİ

Chedjou’nun idman ve hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performansı Prandelli ve ekibini tatmin etmedi. Ve İtalyan hoca bu yüzden başkan Ünal Aysal’dan stopere mutlaka takviye istedi.

5+3+1 kuralı ve Prandelli’nin stoper takviyesi istemesine karşın yönetim Chedjou ile yollarını ayırmıyor. Çünkü Kamerunlu’nun 3 yıllık kontratı var ve bu sözleşmenin imza altındaki garanti altında olan maliyeti tam 6.6 milyon Euro…

Ancak stoperdeki sorunu da gidermek adına yönetim, Doria, Balante ve Serdar Taşcı’nın transferi için çaba harcıyor.

HÜRRİYET

Sıradaki Haber
Transfer bütçesi artıyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz