Futbol

Barcelona'da maaş krizi

09 Ağustos 2022 Salı 10:56 - Son Güncelleme 09 Ağustos 2022 Salı 11:06  |  Kaynak : TRT SPOR

Barcelona, La Liga yönetiminin belirlediği harcama sınırını aştığı için yeni transferlerini kadroya kaydedemiyor. Maaş bütçesinde limit açması gereken Katalanlar, Gerard Pique'den yeni transferler için fedakarlık yapmasını istedi.

İspanya'da sezon başlıyor. La Liga yönetimi, hafta sonu başlayacak lig öncesi kulüpleri harcama limitleri konusunda sıkıştırmaya devam ediyor.

Barcelona, bu konuda en büyük sıkıntıyı yaşayan kulüp olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz sezon başında olduğu gibi bu yıl da maaş ve harcama limitleriyle ilgili sorun yaşayan Katalanlar, yeni transferlerini kadroya kaydedemiyor.

Barca, bu nedenle maaşı yüksek oyuncularının indirime gitmesini istiyor. İngiltere medyasına göre; Barcelona, tecrübeli stoperi Gerard Pique ile maaş indirimi konusunda anlaşmaya vardı.

Haberde, İspanyol storepin mevcut sözleşmesi 2024'e kadar geçerliliğini koruyacak. Ancak, oyuncunun aldığı maaşta değişikliğe gidilecek.

Manchester United'ın transfer listesinin ilk sırasında yer alan Frenkie De Jong'dan da maaşında indirime gitmesini isteyen Barcelona, Hollandalı oyuncudan henüz olumlu bir yanıt alamadı. Barcelona'nın maaşı sebebiyle De Jong'u takımdan göndermek istediği ancak Hollandalı orta sahanın takımda kalmak istediği ifade edilmişti.

Katalanların teknik direktörü Xavi'nin, geniş kadroda şans vermeye düşünmediği Pjanic ile de da yolların ayrılmasını istiyor. Bosnalı orta sahanın kısa süre içerisinde kiralık olarak başka bir takımla sözleşme imzalaması bekleniyor.

Barcelona, transfer döneminde şu ana kadar 5 oyuncuyla sözleşme imzaladı. Andreas Christensen ve Franck Kessie için bonservis bedeli ödemeyen Katalan ekibi, Robert Lewandowski, Jules Kounde ve Raphinha için toplam 153 milyon avro ödeme yaptı.

 

Sıradaki Haber
Hatayspor'dan forvet takviyesi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz