Futbol

Bir sezonda Erciyesspor'a 6 kat kazandırdı

09 Ağustos 2014 Cumartesi 14:02 - Son Güncelleme 09 Ağustos 2014 Cumartesi 14:07

Öztekin, hem futboluyla hem de bonservis bedeliyle takımına katkı sağladı.

Spor Toto Spor Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor, geçen sezon 417 bin avroya aldığı futbolcu Yasin Öztekin'i, Galatasaray'a 2 milyon 500 bin avroya satarak, 1 yıl içinde yaklaşık 6 kat kazandırdı.

2013-2014 sezonunun başında Trabzonspor'dan, Kayseri temsilcisine transfer edilen yetenekli futbolcu Öztekin, hem futboluyla hem de bonservis bedeliyle takımına katkı sağladı.

Geçen sezon Kayseri Erciyespor'a kısa sürede uyum sağlayan ve attığı goller, yaptığı asistler ve başarılı futboluyla taraftarın sevgilisi haline gelen Öztekin, futbol kamuoyunun da dikkatini çekti.

Öztekin, mavi-siyahlı takımda 2013-2014 sezonunda 30 maçta attığı 7 gol ve yaptığı 9 asistle transferin gözdesi haline gelmişti.

Kayseri Erciyesspor'un geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de kalmasında önemli pay sahibi olan başarılı orta saha oyuncusu, yurt içi ve dışından gelen transfer teklifleri arasından Galatasaray'ı tercih etti.

Yeni sezonda Galatasaray formasını terletecek olan Öztekin, 417 bin avroya geldiği Kayseri Erciyesspor'a, bu transfer karşılığında 2 milyon 500 bin avroluk bonservis bedeliyle önemli katkı sağladı.

"Yasin kalitesini ispatlamış bir oyuncu"

Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Kaan Savruk, yaptığı açıklamada, Yasin Öztekin'in değerli bir futbolcu olduğunu söyledi.

Yasin'i takımda tutmak istediklerini ancak ayrılmak için ısrar etmesi üzerine gitmesine engel olmadıklarını dile getiren Savruk, şöyle devam etti:

"Yasin Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği önemli yeteneklerden biri. Çok hızlı ve defansı yıpratan bir futbol tekniği var. Yasin gerçekten kalitesini ispatlamış bir oyuncu. Geçen sezon takımımıza büyük katkı sağlamıştı. Yasin'in takımda kalmasını istiyorduk ama olmadı, yetenekli futbolcu kulübümüze önemli bir bonservis bedeli kazandırarak ayrıldı. Yasin'e kulübümüze verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki spor yaşamında başarılar diliyoruz."

AA

Sıradaki Haber
Ezeli rakipleri üzen transferler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz