Futbol

Bu işte bir yanlışlık var!

04 Ağustos 2014 Pazartesi 09:36 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2014 Pazartesi 09:45

G.Saray’daki transfer stratejisinin yanlışlığı, bir kez daha su yüzüne çıktı.

Galatasaray’daki transfer stratejisinin yanlışlığı, Eskişehirsporlu Tarık Çamdal olayında bir kez daha su yüzüne çıktı.

Cim-Bom, birkaç ay önce de gündemine aldığı Tarık’ı, 1.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek transfer edebilirdi. Ancak Galatasaray’da bu rakam fazla bulundu, Tarık transferi rafa kaldırıldı. Bu süreçte de 23 yaşındaki oyuncu kulübüyle sözleşmesini uzattı. Ancak yaz döneminde Tarık yine Galatasaray’ın önceliklerinden biri oldu.

Birkaç ay önce 1.5 milyon euroyu fazla bulan Galatasaray, aynı oyuncu için bu kez kesenin ağzını açarak 4 milyon euroya kadar çıktı. Oysa Ocak döneminde Eskişehir’le anlaşamasa bile, kadro dışı kalan Tarık’a “Gerekirse 6 ay oynama. Biz yine de seni alırız” diyebilirdi. Galatasaray bu yolu da tercih etmedi.

Galatasaray’daki Bruma transferi de benzer şekilde gerçekleşti. Galatasaray, Portekizli futbolcu için kulübüyle 8.5 milyon euroya anlaşma sağlamış ama daha sonra futbolcunun kendi kulübü aleyhine açtığı davayı kazanacağını varsayarak anlaşmayı bozmuştu. Yeni hesaba göre Bruma serbest kalabilir ve böylece bu transfer bonservissiz gerçekleşebilirdi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. O gün Bruma’yı 8.5 milyon euroya vermeyi kabul eden Portekizliler, sadece 1 ay sonra bu kez 12 milyon euroya ‘evet’ dediler.

Aslan yine Eskişehirli Alper Potuk’un Fenerbahçe’ye kaptırılma sürecinde geleceği öngörememenin bedelini ödendi. Buna benzer bir çok transfer operasyonunu Galatasaray iyi yönetemedi. Bayern Münih’in İsviçreli genç yeteneği Xherdan Shaqiri konusunda da yaşananlar bundan farklı değildi. Galatasay ile Basel arasındaki pazarlıklar 1 milyon euro fark yüzünden tıkanırken, o genç yetenek bugün fiyatını çok daha yukarılara taşıdı.

Nevzat DİNDAR - SKORER

Sıradaki Haber
Gosso ile 1 yıl daha
Yükleniyor lütfen bekleyiniz