Futbol

''Bu kulübe kalbimi vereceğim''

06 Temmuz 2015 Pazartesi 20:01 - Son Güncelleme 06 Temmuz 2015 Pazartesi 20:11

Nani: "Her kupada, her maçta başarılı olmayı umuyorum''

Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Nani, taraftarların kendisine gösterdiği ilgiden mutluluk duyduğunu ve kendisinin de her şeyini ortaya koyarak buna karşılık vermek istediğini söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısıyla taraftarların önünde sözleşme imzalayan Portekizli oyuncu, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Taraftarların kendisine gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu vurgulayan Nani, sarı-lacivertli takımın formasını giydiği süre boyunca her şeyini vereceğini belirterek, "Her kupada, her maçta başarılı olmayı umuyorum. Her an, her dakika her şeyimi vermeye çalışacağım. İnsanların bana karşı olan ilgisine ve yaşamakta oldukları mutluluğa sahada karşılık vermek istiyorum. Onları daha fazla mutlu ederek karşılık vermek istiyorum. Kaliteli futbol ortaya koymak istiyorum. Bu kulüp için her zaman çok çalışacağım. Bu kulübe kalbimi vereceğim. Bunun sözünü veriyorum" dedi.

Taraftarların kendisine harika bir karşılama sunduğunu anlatan Luis Nani, "Çok mutluyum. Burada olmaktan gururlu olduğumu söylemek istiyorum. Bu ülkede çok kibar, sıcak insanlar var. Bu nedenle mutluluğum bir kat daha artıyor" ifadelerini kullandı.

"Kulübün hedefleri önce gelir"

Nani, kulübün hedeflerinin kendisin için her zaman öncelikli olduğunu dile getirdi.

Kulübün hedeflerini her zaman bir numaraya koyduğunu kaydeden Portekizli oyuncu, "Bu sezon takıma, kazanacağı kupalarda yardımcı olmak tek odak noktam. Takım iyiyse siz de iyisiniz. Takımın en iyisi olmak istersiniz ama bu benim için ikinci planda" diye konuştu.

Türkiye'de oynamış Portekizli oyunculardan bilgi alıp almadığı sorusu üzerine Nani, şunları söyledi:

"Daha önce oynayanlarla konuştum. Özellikle Meireles ve Alves ile konuşma fırsatı buldum. Kesinlikle gelmem yönünde tavsiyede bulundular. Karar süresinde fazlasıyla yardımcı oldular. Hocamızın da görüşleri etkili oldu. Burada arkadaşlarımın olması bana fazlasıyla yardım edecektir. Hem ülkeye hem futbola adapte olmakta yardımı olacaktır."

Türkiye'de sert futbol oynandığı ve bunun kendisini tedirgin edip etmediği sorusuna Nani, "Ben Premier Lig'de oynadım. Oradaki savunma oyuncuları da çok güçlü ve sert oynuyor. Premier Lig'de başarılı olduğumu düşünüyorum. Tabii ki zorlanıyorsunuz. Siz de güçlü olmak zorunda kalıyorsunuz. Futbolunuza konsantre oluyorsunuz. Sahada bizi korumakla yükümlü bir hakem var. Umarım beni de bu şekilde korurlar" diye yanıtladı.

Eski takım arkadaşı Van Persie'nin Fenerbahçe'nin gündeminde olmasının hatırlatılması üzerine Nani, "Onunla konuşma şansı bulamadım. Gelirse kulübe çok yardımcı olacaktır. Son derece tecrübeli oyuncu ve çok gol attı. İyi bir arkadaşım. Kulübümüz, gelmesi yönünde karar alırsa güzel bir karar olur" diye konuştu.

"Kendimi hazır hissediyorum"

Geride kalan sezonu iyi geçirdiğini vurgulayan Luis Nani, "Çok iyi dönemim olduğunu söyleyebilirim. Kendime güvenim yüksek. Bu takımın hırslarına ve isteklerine yardımcı olabilmek için kendimi gerçekten hazır hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in takip ettiği bir lig olmadığını anlatan Nani, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'yi yakından tanıyorum. Aynı zamanda Galatasaray'ın da Fenerbahçe ile kıyasıya şampiyonluk mücadelesine giren kulüp olduğunu biliyorum. Derbi maçın yüksek dozda geçtiğini biliyorum. Ülke ve şehir açısından önemli bir futbol maçı olduğunu biliyorum."

Eski takımı Manchester United ile Real Madrid arasında geçmiş sezonlarda oynanan bir Şampiyonlar Ligi maçında Türk hakem Cüneyt Çakır'ın kendisine kırmızı kart göstermesinin hatırlatılması üzerine Nani, "Bunlar olabilecek şeydir. O anda o kararı almıştır. Bunu unuttum. Hakemler bazen kararlar verirler. Benim için geçmişte kalmış bir durum. Öncelik Fenerbahçe" diye konuştu.

Kendisinin Türkiye'ye transfer olmasıyla taraftarlarda Real Madridli oyuncu Ronaldo beklentisinin oluştuğu yönündeki düşünceye yanıt veren Nani, "Gelir mi gelmez mi bilemem. Ben kendime bakıyorum. Ben ne yaparım, kulübüm ne yapar buna konsantre olmuş durumdayım" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Aziz Yıldırım, Nani'den ne istedi?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz