Futbol

Çebi'den Guilherme açıklaması

15 Ocak 2020 Çarşamba 14:24 - Son Güncelleme 15 Ocak 2020 Çarşamba 14:48

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Malatyaspor forması giyen Guilherme ile ilgili konuşan Çebi, ''Bizim bir girişimimiz olmadı menajer önerdi.'' dedi.

Çebi, Guilherme ile ilgili ''Bahsi geçen futbolcuyla görüşmemiz olmadı. Menajerler bu dönemlerde çok aktif oluyorlar. Kendileri bize önerdi. Halen bu konunun kamuoyunda olmasına anlam veremiyorum. TFF limitleriyle ilgili kapı açılmadan transfer konuşmak bir anlam ifade etmez.'' ifadelerini kullandı.

''Şu an oyuncu satmamız gündemde değil''

''Biz geldiğimizde futbol A.Ş'nin asıl harcamalarını ifade eden futbolcu transferlerinin yönetim kurulu karar defterlerinde alınmadığı ve dolayısıyla orada yöneticilik yapan yöneticilerin bu olaylarla ilgili sorumluluğunun olmadığını ifade ettik. Eğer var ise Ahmet Bey bize getirir, ayrı değerlendiririz. Her konuyu biliyorsa bilmek başka bir şey, onaylamak farklı bir şey. Onayı varsa lütfen kendisi açıklasın. Bunu herkesin bilmesinde fayda var. Futbolcularımızdan bugüne kadar gelip 'gitmek istiyorum' diyen yok. Veya bize gelen bir teklif yok. Şu an oyuncu satmamız gündemde değil.''

Çebi, ''Sözleşmeleri devam edenlerle ilgili yapılacak bir şey yok. Ancak taraflar anlaşırsa olur, şu anda da öyle bir durum yok. Ancak sözleşmesi sona eren arkadaşlar var. Onlarla zamanı geldiğinde oturup konuşacağız. Hem sportif başarıyı kovalarken hem de ekonomiyi yürüyebilir bir hale getirmek istiyoruz. Kulüplerin satılması hiçbir şekilde gündeme gelmedi. Kulüplerin camialara ait olduğu yerde kalması amaçlanmıştır. Bununla ilgili gerekli planlamalar yapılmıştır. Buradan Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.

''Biz kurum olarak görevimizi yaptık''

''Ajdin Hasic'in Bu sözleşmenin yapılmaması daha hayırlı olurdu ancak yapılmış. 100 bin Euro maaş alan bir oyuncuya 2 milyon Euro imza para vermek bize anlamlı gelmiyor. Futboldaki uyuşmazlıkların gideceği yer Tahkim Kurulu'dur. Tahkim'in ön talebi var. TFF'ye başvuracaksınız önce diyor. Biz de TFF'ye 'bize cevabınızı verin, Tahkim'de önümüzü açın' diyoruz. Biz tekrar yazımızı yazdık. Biz kurum olarak görevimizi yaptık. İnşallah müspet karar verirler.''

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Çalımbay'dan transfer açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz