Futbol

De Gea gerçekleri ortaya çıktı

01 Eylül 2015 Salı 21:07 - Son Güncelleme 01 Eylül 2015 Salı 21:17

"Real Madrid, gerekli her şeyi yapmıştır"

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid, resmi sözleşme belgelerinin gecikmesinden dolayı gerçekleştirilemeyen David de Gea ve Keylor Navas transferlerinden dolayı İngiliz kulübü Manchester United'ı suçladı.

Manchester United ile yaşananları yazılı bir açıklamayla madde madde sıralayarak anlatan İspanyol kulübü, "Real Madrid, her iki transferin de sonuçlanması için gerekli her şeyi yapmıştır" ifadesini kullandı.

David de Gea'nın transferi için Manchester United kulübünün 31 Ağustos Pazartesi günü sabahına kadar hiçbir müzakere yolu açmadığını belirten Real Madrid'in açıklamasında, "Transfer kayıtlarının son gününde bu karakterde bir operasyonu gerçekleştirmenin verdiği tüm zorluklara rağmen görüşmelere başlamayı kabul ettik" denildi.

Transfer için Manchester United'ın Keylor Navas'ı almayı şart koyduğu ve her iki futbolcunun transferi için hızlı bir şekilde İngiliz ekibiyle anlaşma sağlandığını açıklayan İspanyol kulübü, her iki sözleşmeyi de İspanya saatiyle 13.39'da İngiliz kulübüne gönderdiğini vurguladı. Fakat Manchester United'ın söz konusu sözleşmelerle ilgili cevabını "8 saat sonra" (İspanya saatiyle 21.43'te) ve "küçük değişiklikler" yaparak ilettiğini belirten kulüp, "FIFA ve İspanya'daki Profesyonel Futbol Ligi'ne kayıtların yapılabilmesi için çok büyük önem arz etmeyen tüm bu değişiklikler Real Madrid tarafından hemen kabul edildi" açıklamasını yaptı.

İspanya saatiyle 23.32'de de Gea ve Keylor Navas'ın sözleşmelerini imzaladığı ve bu belgelerin Manchester United tarafından da imzalanması için beklemeye başladıklarını anlatan Real Madrid, İngiliz kulübünün Keylor Navas'ın menajeriyle saat 23.53'te anlaşmaya vardığını ve bu saatte sözleşmenin imzalanması için Kosta Rikalı kaleciye gönderildiğini belirtti.

Saatlerin, transfer süresinin dolduğu 00.00'ı gösterdiğinde Manchester United'ın sadece de Gea'nın bilgilerini FIFA'nın sistemine girdiğini, Keylor Navas'ın ise henüz girilmediğini kaydeden Real Madrid, Manchester ekibi tarafından imzalanmış son belgelerin kendilerine saat 00.02'de ulaştığını ancak FIFA transfer kayıt sisteminin bu anda kapalı olduğunu bildirdi.

İngiltere'de transfer döneminin 1 Eylül'e kadar devam ettiğini hatırlatan Real Madrid, İspanya saatiyle 00.26'da FIFA'nını sisteminden, David de Gea'nın transferiyle ilgili kendilerinin doldurması gereken yerler olduğuna ilişkin bir mesaj aldıklarını paylaştı.

İspanyol kulübü, bunun ardından transfer zamanın geçmiş olduğunun bilinmesine rağmen futbolcunun transferi konusunda davalık bir durum yaşanma olasılığının göz önüne alınarak, sözleşmeleri Profesyonel Futbol Ligi kurumuna gönderme kararı aldıklarını da ifade etti.

Sıradaki Haber
TFF'den flaş Grosskreutz açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz