Futbol

Devler "gençler"in peşinde

23 Ocak 2015 Cuma 12:54 - Son Güncelleme 23 Ocak 2015 Cuma 13:04

"Dev" kulüpler, yüksek miktarda bonservis bedellerini gözden çıkarıyor.

Avrupa'nın mütevazi takımlarında forma giyen genç yetenekleri kadrosuna katmak için adeta yarışa yarışa giren "dev" kulüpler, bu transferler için yüksek miktarda bonservis bedellerini de gözden çıkarıyor.

Son olarak Real Madrid'in Norveç Ligi (Tippeligaen) takımlarından Stromsgodset'ten transfer ettiği 16 yaşındaki Martin Odegaard'tan İspanyol taraftarlar büyük başarılara imza atmasını bekliyor.

Barcelona, Bayern Münih, Manchester United ve Liverpool gibi takımların da kadrosuna katmak için çaba sarf ettiği Odegaard için Real Madrid 2,8 milyon avro bonservis bedeli ödedi. "Geleceğin Messi"si olarak nitelenen Norveçli yetenek, Norveç 1. Futbol Ligi'nde ve Norveç Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynayan "en genç" futbolcu unvanlarını elinde tutuyor.

Silva'ya 15,75 milyon avro

"Oyuncu fabrikası" olarak nitelendirilen kulüplerden Benfica'nın yeni yıldız adaylarından Bernardo Silva ise Monaco'ya transferiyle öne çıktı.

Fransız temsilcisinin sezon başında Benfica'dan kiraladığı 20 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu Silva, gösterdiği performansla Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim'in beğenisini kazanarak 15,75 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Fransız kulübüne imza attı.

Bu sezon Monaco formasıyla 22 maça çıkarak ilk 11'in değişilmezleri arasına adını yazdıran 20 yaşındaki Silva, Portekiz 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda çıktığı 8 karşılaşmada 5 kez fileleri havalandırdı.

Jedvaj Leverkusen'de

Ara transfer döneminin öne çıkan bir başka oyuncusu ise Tin Jedvaj oldu. Dinomo Zagreb altyapısında yetişen Hırvat sağbek Jedvaj, 2013'te 17 yaşındayken Roma'ya 5 milyon avro karşılığında geçmişti. Gösterdiği performansla Hırvatistan Milli Takımı'na kadar yükselen Jedvaj'ı sezon başında Roma'dan kiralayan Bayer Leverkusen, ara transfer döneminde genç oyuncunun bonservisini 7 milyon avroya İtalyan temsilcisinden aldı.

Leverkusen yöneticisi Michael Schade, savunmada oynamasına rağmen Leverkusen formasıyla ilk devrede 21 maçta 2 gol ve bir asistle mücadele eden Hırvat oyuncunun Almanya'da son aylarda çok iyi bir gelişim süreci katettiğini belirterek, "Genç oyunculara yatırım yapma politikamıza devam edeceğiz. Gelecek yıllarda takımımızın ve mevkisinin en iyileri arasında yer alacak" değerlendirmesinde bulundu.

Uruguay'ın genç yeteneği

Güney Amerika kıtasında da transfer hareketliliği yaşandı. Brezilya'nın önde gelen kulüplerinden Cruzeiro, Uruguaylı genç futbolcu Giorgian De Arrascaeta'yı ülkesinin Defensor takımından 4 milyon avro karşılığında kadrosuna kattı.

Uruguay'ın gelecek vaat eden futbolcuları arasında gösterilen ve ülkenin A Milli Takımı'nda görev yapmaya başlayan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon Defensor formasıyla 11 maçta 6 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Futbolcunun menajeri Daniel Fonseca, ara transfer döneminde Arrascaeta'yı kadrosuna katmak için İtalya'nın Inter ile Brezilya'nın Internacional kulüplerinin de devreye girdiğini vurgulamıştı.

Suso Milan'da

İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Milan ise Liverpool'un 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Suso'yu ara transfer döneminde 4,5 sezonluğuna kadrosuna kattı.

İspanyol futbolcu, 12 yaşında Cadiz takımının altyapısında gösterdiği performansla Avrupa'nın dev kulüplerini peşine düşürmüştü. Barcelona, Real Madrid ve Liverpool'dan 2010 yılında teklif alan Suso, tercihini İngiliz kulübünden yana yapmasına rağmen geçen sürede fazla forma şansı bulamamıştı.

AA

Sıradaki Haber
Galatasaray kararını değiştirdi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz