Futbol

Es-Es'ten Necati Ateş açıklaması

28 Haziran 2014 Cumartesi 12:25 - Son Güncelleme 28 Haziran 2014 Cumartesi 12:27

Eskişehirspor'dan, Necati Ateş'in sözleşmesini feshetmesiyle ilgili açıklama...

Eskişehirspor Kulübü, Necati Ateş'in hak edişlerinin tamamının ihtarnameyle kulübe tebliğ edildiği tarih dikkate alınarak zamanında ödenmesine rağmen, sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiğinin kulübe bildirildiğini ifade etti.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Necati Ateş'in 2013-2014 sezonundaki hak edişlerinden kalan 450 bin avro ve aynı sezonda oynadığı resmi müsabakalarda attığı gollerden kaynaklanan 30 bin lira alacağı için önce kulübün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Spor Toto gelir kaynaklarına vekili aracılığıyla haciz koydurduğunu kaydetti.

Ateş'in alacaklarının bir aylık sürede ödenmemesi durumunda sözleşmesini tek taraflı olarak feshedeceğine dair ihtarname gönderdiğine değinilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Futbolcumuzun hak edişlerinin tamamının ihtarnamenin kulübümüze tebliğ edildiği tarih dikkate alınarak zamanında ödenmesine rağmen, sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiği bildirilmiştir. Bu işlemin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu değerlendirmekteyiz. Bu nedenle, TFF Statüsü'nün 55. ve 56. maddelerine göre kulübümüzün haklarını korumak üzere hukuki yollara başvurulacaktır. Avrupa'da ve ülkemizde birçok kulüp gibi kulübümüzün de içinde bulunduğu maddi zorluklara rağmen teknik kadronun ve futbolcuların prim ödemeleri zamanında yapılmış, sözleşmelerinden kaynaklanan hak edişlerinin ödemeleri için yönetim kurulumuz yoğun gayret sarf etmiş ve büyük ölçüde ödemeler yapılmıştır.

UEFA'nın önümüzdeki sezon için uygulamaya koyduğu ağır fair-play koşullarına rağmen UEFA liginde oynama lisansı almamız bunun en önemli göstergesidir. Adı geçen futbolcunun iddiaları, cevap vermeye değmeyecek kadar gerçeklerden yoksun ve kulübümüze zarar verme amacına yönelik olarak değerlendirilmektedir."

Sıradaki Haber
Gomis'ten 4 yıllık imza
Yükleniyor lütfen bekleyiniz