Futbol

Ezeli rakipleri üzen transferler

09 Ağustos 2014 Cumartesi 11:42 - Son Güncelleme 09 Ağustos 2014 Cumartesi 11:51

City'e geçen Lampard'ın durumu, benzer transferleri akla getirdi.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea'de uzun yıllar forma giymesinin ardından ezeli rakibi Manchester City'e geçen Frank Lampard'ın durumu, benzer transferleri akla getirdi.

Dünyaca ünlü bir takımda gösterdiği performansla yıldızlaşarak taraftarların sevgilisi haline gelmesinin ardından adıyla özdeşleştiği kulübün ezeli rakibine transfer olan futbolcular, iki takım ve taraftarları arasında gerginliğe de yol açtı.

Avrupa'da iki büyük takım arasında son dönemlerde yaşanan en dikkat çekici transferler ise ezeli rakipler Borussia Dortmund'dan Bayern Münih'e geçen yıldız oyuncular oldu.

Dortmund parlatıyor, Bayern alıyor

İlk olarak Borussia Dortmund'un genç yıldızlarından Mario Götze, geçen sezon 37 milyon avro karşılığında Bayern Münih'in yolunu tutarken, bu sezon ise Polonyalı yıldız golcü Robert Lewandowski'nin sözleşmesinin sonlanmasının ardından Bavyera temsilcisine imza atması, Borussia Dortmund taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Münih'in adının son olarak bir başka Borussia Dortmunlu yıldız Marco Reus ile anılması ise Dortmund yönetimini öfkelendirdi. Bayern Münih'in üst yöneticisi (CEO) Karl Heinz-Rummenige'nin Reus'un sözleşmesinde 25 milyon avro karşılığında sözleşme fesih bedeli olduğunu duyduğunu ve milli oyuncu ile ilgilendiklerini söylemişti.

Figo transferi ortalığı karıştırmıştı

Ezeli rakipler arasında gerçekleşen transferlerim en dikkat çekeni, 2000 yılında İspanya'nın önde gelen kulüplerinden Barcelona'dan Real Madrid'e 60 milyon avro bonservis bedeli karşılığında geçen Luis Figo odu.

Katalan taraftarların büyük tepkisine yol açan transferin ardından Real Madrid'in Nou Camp Stadı'nda çıktığı ilk maçta olaylar çıkmış ve taraftarlar Figo'ya tepkisini sahaya domuz kafası atarak göstermişti.

Juventus'a ikinci şoku İbrahimoviç yaşatmıştı

Serie A'da Juventus'un 2006'da patlak veren şike skandalının ardından ikinci lige düşürülmesi nedeniyle takımın yıldız oyuncularını kadroda tutması da zor olmuştu.

Takımın İsveçli yıldız golcüsü Zlatan İbrahimoviç de 24,8 millyon avro karşılığında Inter'e transfer olarak, döneminin sansasyonel transferlerinden birine imza atmıştı.

Milan'ın golcüsü Antonio Cassono ile Interli Giampaolo Pazzini'nin 2012 yazında iki kulüp arasında takas edilmesi de İtalya'da bir süreliğine gündemi meşgul etmiş ve taraftarların kulüplerini protesto etmesine yol açmıştı.

Premier Lig'de ise 2 sezon Manchester United forması giyen Carlos Tevez'in 2009'da Manchester City'e transfer olması, bir süreliğine iki kulübün arasını açmış ve Arjantinli golcü Old Trafford'da çıktığı maçlarda protesto edilmişti.

Galatasaray'la Fenerbahçe'nin arasını Tanju Çolak açmıştı

Türkiye'de de "3 büyükler" arasında yaptığı transferlerle ses getiren ve uzun süre gündemden düşmeyen yıldız futbolcular, dönemine damga vurdu.

Galatasaray formasıyla yaşadığı gol krallıkları ve şampiyonlukların ardından Tanju Çolak, 1991-92 sezonunda olaylı bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertlilerde de üstün performansına devam eden Çolak, çıktığı 53 karşılaşmada attığı 50 golle başarılı performansına devam etti.

Fenerbahçe'nin büyük ümitlerle transfer ettiği Hasan Vezir ise takımın 103 kez fileleri havalandırarak Süper Lig'deki gol rekorunu kırdığı ve şampiyon olduğu 1988-89 sezonunda 23 maçta attığı 15 golle önemli katkı sağladı. Performansının ardından Galatasaray'ın dikkatini çeken Vezir, o dönemki yöneticiler tarafından ikna edilerek Fenerbahçe'ye imza atmasının üzerinden henüz 7 ay geçmişken sarı-kırmızılılara transfer edildi.

İki ezeli rakip arasını açan bir diğer yıldız futbolcu ise İlyas Tüfekçi olmuştu. 1984 yılında Fenerbahçe'ye gelen ve kısa süre içinde taraftarların beğenisini kazanan İlyas, 1986'da yönetimle anlaşamayarak teknik direktör Jupp Derwall yönetimindeki Galatasaray'a transfer oldu. Sarı-kırmızılılarda da gollerine devam eden İlyas Tüfekçi, takımın 1988-1989 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale yükselmesinde pay sahibi olmuştu.

Beşiktaş'ın yıldızları Fenerbahçe'ye geçmişti

Beşiktaş formasıyla Türk futboluna damga vuran yıldız oyuncular da daha sonra Fenerbahçe'ye geçerek gündemden uzun süre düşmeyen transferlere imza attı.

Beşiktaş'ın üst üste 3 şampiyonluk yaşadığı 1990'lı yılların yıldız oyuncuları arasında yer alan ve siyah beyazlı formayla çıktığı karşılaşmalarda 184 gol kaydeden Feyyaz Uçar, 1994-1995 sezonda kulübün efsane başkanlarından Süleyman Seba ile yaşadığı bir tartışma sonucu takımdan ayrıldı ve ezeli rakip Fenerbahçe'ye imza attı. Uçar, sarı-lacivertlilerde ise eski başarısını tekrarlayamadı.

Beşiktaşın milli defans oyuncularından Alpay Özalan ise 6 sezon forma giydiği Beşiktaş'tan 1999-2000 sonunda sarı-lacivertli kulübün yolunu tuttu. Siyah-beyazlılarda gösterdiği başarılı performansın ardından Fenerbahçe'de sadece bir sezon forma giyebilen Özalan, futbol hayatına yurt dışında devam etmişti.

AA

Sıradaki Haber
ManU çıldırdı! 66 milyon avro...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz