Futbol

Galatasaray'a sürpriz İtalyan!

15 Temmuz 2014 Salı 09:39 - Son Güncelleme 15 Temmuz 2014 Salı 09:56

Prandelli, İtalya Milli Takımı'ndaki prensinin adını verdi.

İtalyan çalıştırıcı Cesare Prandelli, takımı tanıdıkça, takviye yapılacak bölgeler konusunda raporunu daha detaylı bir şekilde oluşturuyor.

Prandelli'nin ilk talebi stoper olmuştu. Ancak Sabri ve Eboue'nin gözden çıkarılması, Salih Dursun'un Trabzonspor'a kiralanması sonrası sağ bek bölgesi oldukça zayıfladı. Burada tek alternatif Veysel Sarı kaldı. Cesare Prandelli de bu bölge için yönetimden sürpriz bir talepte bulundu. Prandelli, "Alex Telles mükemmel bir sol bek. Bana aynı Telles tarzında, süratli, sık sık ileri çıkan bir sağ bek gerekiyor" dedi. Yönetime istediği oyuncunun ismini de verdi: Matteo Darmian...

Çok yönlü bir oyuncu

Cesare Prandelli, Galatasaray'da tek bir sisteme bağlı kalmayacak. Genelde dörtlü savunmayı tercih etse de zaman zaman 3-5-2'ye geçiş yapacak. Özellikle bu sistemde başarı yakalamak için kanatlardaki oyuncuların kalitesi belirleyici oluyor. Torino'da forma giyen Darmian, iki taktikle oynamaya da alışkın. Cesare Prandelli, Dünya Kupası'nda 24 yaşındaki oyuncuyu İngiltere karşısında dörtlü savunmanın sağında oynattı. Uruguay karşısında ise beşli orta sahanın sağ kenarında görev yaptı. Prandelli, Kosta Rika karşısında ise Darmian'ı sol bekte görevlendirmişti.

Manşetlere çıktı

Matteo Darmian'ın milli takıma çağırılması, İtalyan basınının bir bölümünde şaşkınlık yaratmıştı. Prandelli, başarılı savunmacıyı gruptaki üç maçta da 90 dakika oynattı. 2-1 kazanılan İngiltere maçındaki performansının ardından Darmian, İtalya'da birçok gazetenin manşetlerine çıktı. Yıldız futbolcu, kendisini parlatan Prandelli'yle yeniden çalışmayı çok istiyor. Piyasa değeri yaklaşık 4.5 milyon Euro olan Matteo Darmian için bu rakamın daha üstünde bir bonservis bedeli talep etmesi bekleniyor.

FANATİK

Sıradaki Haber
Bilic çıldırdı! "Onun burada ne işi var?"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz