Futbol

Klopp'tan 6 yıllık imza

08 Temmuz 2016 Cuma 14:04 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2016 Cuma 11:06

Liverpool, Alman teknik adam ile 6 yıllık sözleşme imzaladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Alman teknik adam Jurgen Klopp ile sözleşme yeniledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde ve Lig Kupası'nda geçen sezon final oynayan Liverpool, kulüple 2018 yılına kadar anlaşması bulunan 49 yaşındaki Klopp ile altı yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Yıllık 6 milyon sterlin kazanan deneyimli teknik adama ödenen ücretin 7,5 milyon sterline yükseltildiği, sözleşmenin, Klopp'un yardımcıları Zelkjo Buvac ve Peter Kraweitz'i de kapsadığı basına yansıdı.

Ligde 26 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Liverpool'un başına 2015 yılının ekim ayında geçen Klopp, şu ana kadar çıktığı 52 maçta 23 galibiyet, 17 beraberlik aldı. UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla'ya 3-1 yenilen Liverpool, Lig Kupası finalinde de Manchester City'ye penaltı atışlarıyla mağlup olmuştu.

Yeni sezon öncesi savunma oyuncusu Joel Matip, kaleci Loris Karius ve 30 milyon sterlin bonservis bedeliyle alınan forvet Sadio Mane ile kadrosunu güçlendiren Liverpool, Leicester City'nin savunma oyuncusu Ben Chilwell, Udinese'de forma giyen orta saha oyuncusu Piotr Zelinski ve Borussia Mönchengladbach'ta oynayan Mahmud Dahoud'u transfer edebilmek için futbolcuların kulüpleriyle görüşmelerini sürdürüyor.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Joel Matip Liverpool'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz