Futbol

Liverpool'dan Arda'ya 30 milyon avro!

17 Şubat 2014 Pazartesi 17:06 - Son Güncelleme 17 Şubat 2014 Pazartesi 18:00

Arda Turan için Eurosport İspanya ofisinden çok ciddi bir iddia ortaya atıldı.

Atletico Madrid'e transfer olduğundan bu yana gösterdiği üst düzey performansla tüm Avrupa'nın dikkatini çeken Arda Turan İspanya'da da yılın yabancı oyuncusuna aday gösterilme noktasına kadar ulaştı. Milli futbolcu her ne kadar sezon başında Türkiye'ye dönecek diye yazılıp çizilse de onun tercihi hep üst düzey ligler oldu. İspanya'daki misyonunu bu sezon sonunda tamamlamış olduğuna inanılan Arda Turan için rekor bir transfer bedeliyle imza atma şansı doğdu.

Sessiz sedasız transfer
Eurosport İspanya ofisinin ulaştığı özel istihbarata göre Arda Turan, sezon sonunda Liverpool forması giyecek. Daha önce kariyer planını Premier Lig'de zirveye oynamak üzere çizdiğini belirten Arda Turan, Nuri Şahin'in 'Kırızı' formasını da sırtına geçirmişti. İspanya'dan elimize ulaşan bilgilere göre Arda Turan tam 30 milyon Euro karşılğında Liverpool'a transfer olmak üzere. İngiliz ekibi Liverpool ve İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, sessiz sedasız sürdürdüğü transfer çalışmalarında sona ulaştı.

İki takım anlaştı
Liverpool tam 30 milyon Euro önerdiği Arda Turan için Atletico Madrid ile prensip anlaşmasına vardı. Eğer Arda Turan sezon sonunda Atletico Madrid'den ayrılmak isterse ilk masaya oturacağı takım Liverpool olacak. İki takımın ön görüşme anlaşması yaptığı ve Atletico Madrid'in sezon sonu için Liverpool'a transferine onay verdiği Arda Turan, henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı. Liverpool'un ilgisinden haberi olduğu belirtilen Arda Turan, Atletico madrid'den ayrılırsa taraftarı olduğu Liverpool forması giyebilir. Brendan Rodgers'ın özel ilgisi olduğu bilinen Arda Turan, Diego'nun yeniden takıma dönmesine rağmen 10 numaralı formayı ne kadar hak ettiğini göstermiş ve kendine güvenenleri mahçup etmemişti.

Galatasaray'dan 12 milyon Euro'ya Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan ile sezon başında yeni sözleşme imzalanmış ve serbest kalma maddesi 42 milyon Euro'ya kadar çıkartılmıştı. Eurosport İspanya'ya göre bu transfer kulüpler düzeyinde büyük olasılıkla bitti. Ancak son kararı Arda Turan verecek

(Kaynak: Eurosport )

Sıradaki Haber
Fernandes eski takımına dönüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz