Futbol

Semih Özsoy: Birkaç aksiyon daha olacak

07 Ağustos 2020 Cuma 18:00 - Son Güncelleme 07 Ağustos 2020 Cuma 18:27  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Fenerbahçe Beko'nun sezon açılışında kulüp televizyonuna konuştu. Özsoy, ''Taraftarımızın içine su serpecek birkaç aksiyon daha olacak. Çok da sürprizi bozmayalım.'' dedi.

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, sarı lacivertli takımın transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özsoy, açıklamasında ''Futbol tarafı hakikaten çok iyi bir iş yaptı. Devamı da gelecek. Bu sene Emre Belözoğlu ile birlikte Ali Başkan hızlı gidiyor. Taraftarımızın içine su serpecek birkaç aksiyon daha olacak. Çok da sürprizi bozmayalım.'' ifadelerini kullandı.

''Hakkımız olan verilsin bize yeter''

''Yeni forma tanıtımımız çok güzel oldu. Büyük bir talep geldiğinin haberini aldık. Çok seviniyoruz. İnşallah yeni dönem iyi olacak ama bizi bize bırakırlarsa. Marşımızda da dediği gibi; hakkımızı söke söke alacağız. Çünkü inanın akılla izah edilemeyecek bir durum. Matematikle izah etmek zaten imkansız da akılla da izah edemezsiniz. Dolayısıyla biz kimseden birşey de beklemiyoruz. Çok da konuşmak istemiyorum. Hukuki anlamda sağ olsun Alper Pirşen çok güzel izah etti. Serdar Bey de işin teknik kısmını anlattı. Ben de artık ceza yemekten, yasak yemekten yorulduğum için cezam bitti mi onu da bilmiyorum. Ancak biz kimseye geçen seneki gibi olmayanlara verilsin de sonra UEFA’dan dönsün istemiyoruz. Hakkımız olan verilsin bize yeter. Rahat olsunlar önümüz açılacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Yöneticileri ne yapacağını bilir. Orada da devamı gelecek. Güzel günler bizi bekliyor.''

Erkek basketbol takımın başına NBA'de görev almış Igor Kokoskov gibi çok önemli bir ismi getirdiklerini söyleyen Özsoy, ''Fenerbahçe NBA'de ses getirdi. Bu seviyelerde hocanın az olduğu Avrupa Ligi'nde, Avrupa'da böyle bir hocayı getirmek bizim için iyiydi." dedi.

Değişen teknik heyet ve kadroya rağmen Fenerbahçe Beko'nun hedeflerinin hep aynı olduğunu vurgulayan Özsoy, "Bu, başarı ve şampiyonluktur. Dolayısıyla inşallah iyi bir sezon olacak." ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar takımın başında görev aldıktan sonra ayrılan Zeljko Obradovic ile her zaman beraber olduklarını kaydeden Özsoy, "Şu anda da hala Türkiye’de. Hep beraberiz. Yine konuşuyoruz, görüşüyoruz fakat dinlenme teklifine saygı duymaktan başka bir şey yoktu. Bir gün mutlaka yolumuz kesişecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"Ne hedef ne kalite küçüldü"

Takımın bütçesinin düşmesine değinen Özsoy, şunları söyledi:

"Bütçe matematiksel olarak düşürüldü ama bu takımın kalitesi düştü anlamına gelmesin. Daha iyi pazarlıklar, şartlar değerlendirildi. Esasında bu, 2 yıllık süreç içerisinde kadın basketbolda da yapıldı. Kadın basketbolda da bırakın yeni oyuncuyu biz geldikten sonra aynı oyuncumuzu 3'te 1 fiyatına oynatıyoruz. Bütçe küçüldü ama ne hedef ne de kalite küçüldü. Bu takım da çok büyük işler çıkartır ama bütçeyi matematiksel oranda söylersek yarıya yakın düşürdük."

Transfere de değinen Özsoy, "Hala küçük bir hakkımız var. Onu da hocalar baktıktan sonra ocak ayı gibi ara transferlerde değerlendirmeyi düşünüyorlar." diye konuştu.

Eski NBA oyuncusu Mehmet Okur'un takımda görev alıp almayacağı sorusunu yanıtlayan Özsoy, "Mehmet Okur da iyi bir Fenerbahçeli. Kendisini de biliyoruz. Her ne kadar bizde oynamamış olsa da Fenerbahçeliliğini biliyoruz. Uzun yıllar NBA’de oynadı. Detroit’te oyuncuyken bizim Igor Hoca ile bir tanışıklığı var. Dolayısıyla Mehmet Okur bizim kalbimizdedir. Önümüzdeki dönemlerde mutlaka katkı sağlayacaktır ama şu an öğretmekten çok öğrenmeye açık bir dönemde olduğumuz için önümüzdeki dönemlerde değerlendireceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kombine kartların satışına da değinen Özsoy, "Herkes gibi Avrupa Ligi organizasyonu da pandemiyi nasıl yöneteceğini bilemedi. Taraftarlarımızdan büyük bir talep var. 'Kombineleri çıkarın. Gidemesek de alalım' diyorlar. Bununla ilgili Avrupa Ligi'nden hala haber bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'den N'Sakala açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz