Futbol

Şenol Güneş: Burak Yılmaz'a kefilim

11 Ocak 2019 Cuma 15:09 - Son Güncelleme 11 Ocak 2019 Cuma 18:47

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın yeni transferi Burak Yılmaz'ın siyah-beyazlı taraftarlarla bütünleşeceğine inandığını söyledi. Güneş, "Ben kimseye kefil olmam ama Burak'a kefil olurum." dedi. 

Siyah-beyazlı takımın kamp yaptığı otelde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, Burak'ın hatalarının olabileceğini belirterek, "Hakkılar, Şükrüler, Sebalar gibi olunmaz. Beşiktaş camiasına layık bir Burak olacağını düşünüyorum. Burak bunlara bakmadan oyununa bakacak. Taraftarın onu kucaklayacağını, onun da taraftara gideceğini düşünüyorum. Taraftarlığı bilen birinin taraftarla buluşması daha kolay olacaktır. Ben kimseye kefil olmam ama Burak'a kefil olurum." diye konuştu.

Burak'ın yetenekleriyle dünya çapında bir oyuncunun özelliklerine sahip olduğunu vurgulayan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkesin, futboluna kefil olduğu bir isim. Hataları için eleştirildiği oluyor ama bu kadar haksız şekilde yapılmasını doğru bulmuyorum. Arkadaşı ve ülkesi için her şeyini veren bir karakter. Böyle bir oyuncunun, başka sebepler de kullanılarak yıpratılmasını doğru bulmuyorum. Duygusaldır, anlık parlayan bir isimdir ama kötü niyetli değildir. Hataları vardır, benim de hatalarım var. Böyle bir oyuncunun tekrar istenmesi gayet normaldir."

Tecrübeli oyuncuyu kendisinin istediğine dikkati çeken Güneş, "Böyle bir insanın burada olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Türkiye'de iki forvet derseniz, 'bir Burak, iki de Cenk' derim. Trabzon'a dönmeden önce saha açılışına beraber gittik. İki aşık gibi fotoğrafımız vardı. Sonrasında Trabzonspor'a geldi, iyi de goller attı. Oradan ayrılmak zorunda kaldı. Daha önce yine isterdim. Ben Messi'yi de isterim ama alamıyorum. Ama günün birinde Messi gelirse yine alırım. Başkana da söyleyelim görüşmelere başlasın." değerlendirmesinde bulundu.

Burak'ın Beşiktaş camiasına uygun olduğunu savunan Güneş, şunları kaydetti:

"Kim ne derse desin, benim ne yaptığım ne söylediğim önemlidir. Daha önce buraya geldi ama gitti, tutunamadı. Bugün Beşiktaş'ın alabileceği, aradığı golcüler içinde en iyisi bu. Maliyet olarak da bizimle antrenmana çıkmayan Vagner'den daha ucuz bir oyuncu. Neyi tartışıyoruz, onu anlamış değilim."

Güneş, Burak Yılmaz'ın Galatasaray'da oynarken bir Beşiktaş maçında yerde kalmasıyla ilgili siyah-beyazlı taraftarların gösterdiği tepkiye değinerek, "Doğrudur, Beşiktaş'ın bir maçında yere düşmüştür. Bunlar tartışılır. Trabzon'da da düştü. Sabırlı olmak gerekiyor." görüşlerini paylaştı.

- "Çok şey beklediğimiz bir oyuncu"

Burak'ın sakatlığı nedeniyle henüz takımda yer alamadığını aktaran Güneş, "Transfer süreci içinde boşta kaldığı için çalışma imkanı olmadı. Bizim de ona müdahale şansımız olmamıştı çünkü transferi kesinleşmemişti. Ciddi boyutta bir şeyi yok. Bugün katıldı, arka adalesinde bir gerginlik vardı ama idmana mani değildi. Koşu, kuvvet ve saha çalışması yapıyor. Burak'ın idmansızlığı önemli çünkü çok şey beklediğimiz bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Burak ile uzun süre görüşmediğini anlatan Güneş, "Spekülasyon olmaması için aramadım. Fikrimi söyledim. İlk Trabzon'a gittiği zaman o zamanki başkan bir mesaj attı bana, 'Hocam sen bu işlere girme çünkü sen Trabzonlusun' diye. Ben eğer girseydim o şekilde alırdım zaten. Ben girmem çünkü kulüpler arasındadır." şeklinde konuştu. 

Kaynak: TRTSPOR, AA

Sıradaki Haber
Başkan Sancak'tan Sneijder açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz