Futbol

''Transferi kapattık"

13 Temmuz 2015 Pazartesi 11:16 - Son Güncelleme 13 Temmuz 2015 Pazartesi 11:27

''Şu an için gözüken transferi kapattık"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, transferde daha önceden tespit ettikleri futbolcuları kadrolarına kattıklarını belirterek, "Şu an için gözüken transferi kapattık" dedi.

Avcı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdükleri Hollanda'da açıklamada bulundu. Transferde 5 futbolcuyu renklerine bağladıklarını kaydeden 52 yaşındaki teknik adam, "Ocak ayından itibaren bu planlama üzerinde çalışıyorduk. Lig devam ederken de bu sayıda transfer yapacağımızı söylemiştim. Daha önceden tespit ettiğimiz oyuncuları, ekibimizin içine kattık. Şu an için gözüken transferi kapattık" diye konuştu.

Kadroya kattıkları son isim olan Emre Belözoğlu'nun transferini değerlendiren Avcı, "Emre'yle milli takımda da beraber çalıştım. Türk futbol tarihinin en yetenekli ve kariyerli oyuncularından bir tanesi. Hem saha içi hem de saha dışındaki tecrübeleriyle, gelişen kulübümüzün oyuncu grubuna aktaracağı çok şeyler olacağını düşünüyoruz. Emre, hem futboluna hem de karakterine inandığımız birisi. Geldiği günden beri son derece olumlu. Performans hocamızla özel çalışıyor. Oyuncu grubu mutlu, biz mutluyuz. Umarım bu olumlu bir şekilde sahaya yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

"Umarım zirveyi zorlayacağız"

Avcı, ağır antrenmanlar yaparak yeni sezona hazırlandıklarını dile getirerek, "Lige en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz ama ligden önce 30 Temmuz'da UEFA Avrupa Ligi maçımız var. Hem lige hem de Avrupa kupalarına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Takım oyunuyla bir yere geldik. Bu bizim için çok önemli. Bunu geliştirmeye çalışacağız. Ayrıca bu seneki hedeflerimizden bir tanesi de bireysel performanslarımızı hem fiziksel hem de zihinsel olarak yukarıya çekmek. Umarım zirveyi zorlayacağız" şeklinde konuştu.

"Önemli oyuncular Türkiye'ye geliyor"

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadrosuna kattığı futbolcularla ilgili bir soru üzerine Avcı, şunları söyledi:

"Onlar, bu ligin lokomotifleri. Her zaman ligin zirvesinde bulunuyorlar. Beşiktaş'ın da son 2 senedir yaptığı bir yatırım var. Biz de oyun kalitesiyle kendimizi bu takımların arasına sokmaya çalışacağız. Ne Fenerbahçe'nin ne de Galatasaray'ın yaptığı transferlerle değil, kulübümüzün nasıl gelişeceğiyle ilgileniyoruz. Baktığımızda her gün biz de bununla ilgili haberler duyuyoruz. Önemli oyuncular Türkiye'ye geliyor. Umarım Türk futboluna önemli katkılar sağlayacaklar."

"Arda, çok doğru bir takıma gitti"

Abdullah Avcı, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'yla sözleşme imzalayan Arda Turan'la ilgili soruya, "16 yaşından beri beraber olduğum, alt yaş gruplarında Galatasaray'da ve A Milli Takım'da çalıştığım ve iletişimimin hala devam ettiği bir oyuncumuzun bu noktada olması gurur verici. Arda'nın Barcelona'ya transferi, Türkiye'deki birçok gencin önünü açacaktır. Genç milli takımların yanı sıra uluslararası seviyede oynayan futbolcuların Avrupa'ya ihraçları açısından Arda, çok önemli bir örnek. Çok seviyoruz, mutlu oluyoruz. Çok doğru bir takıma gitti. Oyun olarak daha da üstüne koyabileceği bir takıma gitti. Hayırlısı olsun. İnşallah biz de onu buradan keyifle izleyip destek olacağız" cevabını verdi.

Sıradaki Haber
Altınordu Yıldıray'ı kiraladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz