Futbol

VİDEO | 200 milyon avro gelir

04 Eylül 2014 Perşembe 15:56 - Son Güncelleme 05 Eylül 2014 Cuma 00:50

Bundesliga ekipleri, 200,6 milyon avro gelir elde etti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga), transfer için yapılan harcamanın 283 milyon avroyu bulduğu bildirildi.

Bundesliga'da mücadele eden 18 kulüp, 2014-15 sezonu öncesi 144 oyuncu transfer ederken, 168 oyuncuyu da başka kulüplere gönderdi.

Ligde transfer için en fazla harcama yapan takım, 53,2 milyon avroluk harcamayla Borussia Dortmund oldu. Başarılı Alman kulübü, Polonyalı golcü oyuncu Robert Lewandwoski'nin Bayern Münih'e gitmesiyle İtalyan oyuncu Ciro Immobile'yi 18,5 milyon avroya transfer etti, ayrıca Hertha Berlin'den Adrian Romos'un transferi için 9,7 milyon avro, Manchester United'den Shinji Kagawa içinde 8 milyon avro harcadı. Geçen sezon kiralık oynayan Nuri Şahin için de Real Madrid'e 7 milyon ödeyerek bonservisini aldı.

Sezonun en pahalı transferi Bayern Münih'te

Lig şampiyonu Bayern Münih ise flaş transferler gerçekleştirerek yeni oyuncularına toplam 51,5 milyon avro yatırım yaptı.

Seria A Ligi takımlarından Roma'dan Faslı oyuncu Mehdi Benatia'yı 26 milyon avorya transfer eden Bavyera ekibi, bu sezon için ligin en pahalı transferini gerçekleştirmiş oldu.

İspanya ligi La Liga'dan da 10 milyon avroya yıldız oyuncu Xabi Alonso'yu renklerine bağlayan Bayern Münih, ayrıca Valencia'dan 10 milyon avroya Juan Bernat'ı, Liverpool'den 3 milyon avroya Pepe Reina'yı ve Borussia Mönchengladbach'tan genç yetenek Sinan Kurt'u 2,5 milyon avroya transfer etti.

Bayer Leverkusen'in en pahalı transferi Hakan Çalhanoğlu

Bundesliga'nın 52. sezonuna iki galibiyet alarak iddialı başlayan Bayer Leverkusen, transfer harcamalarında 29,35 milyon avro ile üçüncü sırada yer aldı.

Bayer Leverkusen, transfer harcamasının yarısını milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun transferi için harcadı. Çalhanoğlu, 14,5 milyon avroyla Bundesiga'nın Benatia ve Immobile'nin ardından en fazla transfer ücreti ödenen futbolcu oldu. Real Madrid'de bonvervisi için 7 milyon avro ödenen Nuri Şahin de en pahalı transfer listesinde ilk 10'da yer alıyor.

Geçen sezon küme düşmekten son anda kurtulan Hamburg da transfer için 26,25 milyon avro harcadı ve ligde transfer için en fazla harcama yapan 4. takım oldu.

Transferler için en az harcayan kulüp ise Paderborn oldu. Ligin yeni takımı transfer için toplam 1,5 milyon avro harcadı.

200 milyon avro gelir

Bundesliga ekipleri, 168 oyuncuyu başka takıma göndererek toplam 200,6 milyon avro gelir elde etti.

Bayern Münih 4 futbolcuyu göndererek 53,4 milyon avro ile en fazla gelir elde eden takım oldu. Real Madrid'e Alman milli oyuncu Toni Kroos'u 30 milyon avroya, Mario Mandzukic'i de Atletico Madrid'e 22 milyon avroya satan kırmızı-beyazlı ekip, 1 milyon avroya Diego Contento'yu Bordeaux'ya ve 400 bin avroya Alessandro Schöpf'ü Nürnberg'e gönderdi.

Futbolcu satışlarıyla toplam 25,8 avro elde eden Hamburg ise en büyük geliri Hakan Çalhanoğlu'nun satışından elde etti. 18,15 milyon avro transfer geliri elde eden Bayer Leverkusen ise özellikle Emre Can'nın Premier Ligi takımlarından Liverpool'e 12 milyon avroya transfer etmesi dikkati çekti.

Paderborn'un ise transferlerden hiç gelir elde edememesi dikkati çekti.

Sıradaki Haber
"Galatasaray'a giderdim"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz