Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Samsunspor'un yeni stadı yükseliyor

20 Mart 2014 Perşembe 16:12

Samsun'un 33 bin kişilik stadının yüzde 30'u tamamlandı.

Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun yüzde 30'luk bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun'da yapımı devam eden 33 bin 19 kişilik stadyumun inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hem teknik hem de fiziksel anlamda dünyanın en gelişmiş yöntemleriyle yapılan stadın yüzde 30'luk bölümünün tamamlandığına değinen Özyurt, şöyle devam etti:

"Yeni stadyumumuzda 54 loca, 144 engelli oturma koltuğu, her kotta seyirciler için revir, bay ve bayan mescit alanları planlanmıştır. Stadımızda 3 restoran bulunmaktadır. Basın tribünü 425 kişilik, masalı basın tribünü 192 kişiliktir. En az 300 seyirci kapasiteli VIP ve protokol tribünü planlanmıştır. 4 adet bay, bayan ve engelli soyunma odası, 4 adet teknik direktör odası, 2 adet hakem odası ve UEFA kriterlerine uygun olarak yeterli sayıda bay, bayan ve engelli tuvaletleri planlanmıştır."

Stadyumda bir sporcu revir odası ile bir doping kontrol odası da bulunduğuna işaret eden Özyurt, "Ayrıca stadyumumuzda stadyum yönetimi, UEFA kulüp ağırlama alanı, kurumsal misafir alanı, food-court, polis merkezi, sağlık merkezi ve mağazaların yanı sıra çoklu bilet satış gişeleri, basın ve konferans odaları mevcut. Yeni stadyumumuzun çevresinde de açık ve kapalı otopark alanları planlanmış olup, VIP, protokol ve otobüs park alanları de yer almakta" diye konuştu.

Özyurt, stadyumun KDV dahil 130 milyon liraya mal olacağını sözlerine ekledi.

Etiketler: Güven ÖzyurtPTT 1.Ligsamsunspor