Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Antalyaspor-Bursaspor maçı sonrası...

14 Mart 2016 Pazartesi 21:26

Teknik adamlar 90 dakikayı değerlendirdiler.

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Bursaspor'u 3-0 yendikleri maçla ilgili "Mutluyuz ama dün Ankara'da yaşanan olaydan dolayı içimizde buruk bir mutluluk var" dedi.

Morais, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, taraftarların kendilerini iyi bir şekilde desteklediğini, galibiyette onların da payının bulunduğunu söyledi.

Genel olarak oyunu domine ettiklerini ve agresif oynadıklarını kaydeden Morais, şöyle konuştu:"Topa sahip olmada üstündük. Takımın defansif anlamda düzeldiğini düşünüyorum. Zaten bugün gol yemedik, maçı 3-0 kazandık. Bunun nedeni de en öndeki oyuncumuzdan Eto'o'dan itibaren defans yapmaya başladık. Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Oyuncularımı kutluyorum. Son maçlarda çok iyi oynuyorduk ama bir türlü sonunu getiremiyorduk. Bugün bunu yaptık. Sonunu getirdik. Mutluyuz ama dün Ankara'da yaşanan olaydan dolayı içimizde buruk bir mutluluk var. Hepsinin acısını paylaşıyoruz. Problemler, bu tarz saldırılarla düzeltilmeye çalışılmaz."

- "Birlik olmamız lazım"

Morais, Ankara'da yaşanan patlamadan dolayı Türkiye'den ayrılmayı düşünüp düşünmediği yönündeki soru üzerine, "Eğer Türkler burada yaşayabiliyorlarsa biz de yaşayabiliriz. Burada olan bir şey, dünyanın başka bir yerinde de olabilir. Bir kazada başımıza gelebilir. Dolayısıyla bizim birlik olmamız lazım. Buradan başka bir yere gitmenin problemlere çözüm getireceğini düşünmüyorum. Diğer taraftada problem yaşabilirsiniz. Dolayısıyla bu bir çözüm değil" diye yanıt verdi.

- Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da Antalyaspor'u tebrik etmekten başka yapacak bir şeyinin olmadığını, ev sahibi takımın maçın başından sonuna kadar üstün oynayarak hak ettiği bir galibiyeti aldığını ifade etti.

Maça istedikleri gibi başlayamadıklarını kaydeden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:"Farklı bir kadroyla çıkalım istedik. İlk yarıda çok etkili olamadık. Rakibin atakları üst üste gelince oyunu kendi sahamızda kabul etmek zorunda kaldık. İlk yarının sonuna doğru yakaladığımız birkaç kontra vardı. Onları eğer iyi götürüp, tamamlayabilseydik, bazı şeyler istediğimiz gibi gelişebilirdi. Onları da değerlendiremeyince rakibini üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldık."

- Ankara'daki terör saldırısı

Hamzaoğlu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır dileyerek, "Çok acı bir olay. Hayatımda ilk defa bunu derinden hissettim. Umut Bulut'un babasının vefatını öğrenince daha da üzüntü duydum. Allah onlara da sabır versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnşallah son bulur. Ne yapılması gerekiyorsa artık, yapılmalı diye düşünüyorum" diye konuştu.

Etiketler: AnkaraAntalyasporBursasporHamza HamzaoğluJose Moraispatlamatepkiterör