Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Başarılı olmamızı istemeyen odaklar var!

30 Aralık 2013 Pazartesi 12:00

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, 2013 yılını değerlendirdi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, 2013 yılını başarılı geçirdiklerini ve 2014 yılında da bu başarılarını sürdüreceklerini söyledi. Ergün, "Galatasaray'ın başarılı olmasını istemeyen güç odakları var. Bunun farkındayız" dedi.

Şükrü Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, 2014 yılı hedeflerini aktardı.

"Galatasaray olarak 2013 yılını başarılı geçirdik" diyen Ergün, "2013 yılında Spor Toto Süper Lig ve TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşayıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadık. Özellikle haziran ayına kadar çok başarılı geçti" ifadelerini kullandı.

Yılın ikinci yarısına ve Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun başlangıcına denk gelen dönemde ise çalkantılı zamanlar geçirdiklerini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

"Ligde alınan kötü sonuçlar vardı, ardından planlamamızda olmayan bir teknik direktör değişikliği de yaşadık. Ama bu çalkantılı dönemi aşmayı bildik. 2013 yılını sonuna geldiğimizde, yeniden ideal performansımızı yakalayarak parlak bir döneme girdik. Yükselme trendine girdiğimiz için mutluyuz. Bu süreçte, şampiyonluk yarışının en iddialı ekiplerinden olduğumuz yine ortaya çıktı."

"Galatasaray'ın başarılı olmasını istemeyen güç odakları var"

Şükrü Ergün, özellikle teknik direktör Fatih Terim ile yolların ayrılmasına giden süreçte yaşadıkları zorluklara dikkati çekerken, "Galatasaray'ın başarılı olmasını istemeyen güç odakları var. Bunun bilincindeyiz" diye konuştu.

Galatasaray ile ilgili bir çok spekülasyon yapıldığını, gerçek dışı haberlerin kamuoyuna yansıtıldığını dile getiren Ergün, şunları söyledi:

"Galatasaray'ın iyi gidişini engellemek için girişimler yapıldı ama biz de bunun farkında olarak yolumuza inançla devam ettik. Teknik direktör değişikliği sonrası başta taraftarımız da bizi bir miktar protesto etti. Sonra ise aldığımız kararların doğruluğundan emin oldular ve takımlarının arkasında durmaya devam ettiler. Onlardan Allah razı olsun. Taraftarımızın gücüyle başarılara ulaşmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç odağı da bizi bu iyi gidişimizden döndüremeyecek."

"İkinci yarıdaki şahlanışımız kimseyi şaşırtmasın"

Sezonun ikinci yarısı için oldukça iddialı ifadeler kullanan Şükrü Ergün, başarılı sonuçlar alacaklarına olan inancını dile getirdi.

İkinci yarıda çok daha farklı bir takım olacaklarının altını çizen sarı-kırmızılı yönetici, transfer çalışmalarına da değinerek, "İlk yarıya oranla çok daha iyi olacağız. Bu nedenle ikinci yarıdaki şahlanışımız kimseyi şaşırtmasın. Transfer de takıma yarar sağlayacak, aksayan bölgelere katkı verecek isimleri kadromuza dahil edeceğiz. Transferlerimiz, hem kısa hem orta hem de uzun vadede Galatasaray'ın yükselişine katkı sağlayacak isimler olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa'da gruptan çıkacağımıza kimse inanmıyordu"

Şükrü Ergün, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nu Real Madrid'in ardından ikinci bitirmelerinin ve özellikle de Juventus gibi güçlü bir rakibi saf dışı bırakmalarının önemine dikkati çekerken, "Gruptan çıkacağımıza bizden başka kimse inanmıyordu" ifadesini kullandı.

Real Madrid ve Juventus gibi iki çok güçlü ekiple birlikte B Grubu'nda yer almalarının ardından, kimsenin kendilerine şans tanımadığını aktaran Ergün, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geldiğimiz yer ve elediğimiz takımlar belli. Bu kulvarda da 2013 yılını iyi geçirdiğimizi düşünüyoruz. İnançla çalışmaya devam ettik ve geçen sene olduğu gibi yine gruptan çıktık. Bizim için UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarı, en az geçen sezonki derecemizin tekrarı, hatta önüne geçmektir" şeklinde görüş belirtti.

"2014'te kupalar bizim"

Galatasaray taraftarlarından, 2014 yılında da sonuna kadar destek isteyen sarı-kırmızılı yönetici, yine kupaları kazanacak taraf olacaklarını ileri sürdü.

Taraftar desteğinden güç aldıklarına vurgu yapan Ergün, "Belki sezona istediğimiz gibi başlayamamış ve bazı sıkıntılı dönemler yaşamış olabiliriz ama artık bunlar geride kaldı. 2014 yılı mayıs ayına geldiğimizde, hem Spor Toto Süper Lig'in hem de Ziraat Türkiye Kupası'nın şampiyonu Galatasaray olacak. Avrupa'da elimizden gelenin en iyisini yapmış olacağız. Takımımıza olan inancımız çok yüksek" diye konuştu.

İLGİLİ VİDEOLAR
Etiketler: GalatasaraySpor Toto Süper LigUEFA Şampiyonlar Ligi