Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Çebi, Karius ve Talisca için ne dedi?

28 Nisan 2020 Salı 15:46

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu. ''Karius gitmek isterse gider diyen Çebi, Talisca ile ilgili ise ''Talisca buraya gelip buradaki ücretlerle oynayacaksa buyursun gelsin.'' ifadelerini kullandı.

Koronavirüsten dolayı evde kaldığımız bu zamanlarda TRT SPOR spor camiasının önemli isimlerini sizlerle buluşturmaya devam ediyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde TRT SPOR'a canlı yayın konuğu oldu. 

Çebi, ''Karantina günlerinde eşimle ilk defa bu kadar oturup, konuşma şansımız oldu. Dışarıya çıkıp geldiğim için eşim evde 2 metre mesafe kuralı koyuyor.'' dedi. Başkan Çebi, kulübün maddi durumu ile ilgili ''Bu süreci birlikte alınacak kararlarla çözebiliriz. Bizim maddi olarak virüsten önce ile virüsten sonra arasında pek bir fark yok. Kasamıza kuruş girmiyor. Camiada Beşiktaş'ın durumunun farkında olanlar da var olmayanlar da var ancak farkında olup umursamayanlar ilginç...''ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, ''En çok neyi özlediniz?'' sorusuna  Telefonlarla, sosyal medya üzerinden görüşmeler yapmak duygularınızı tam aktaramadığımız için beni çok zorluyor. Sportif faliyetlii özlüyorum'' yanıtını verdi.

Futbolcularla görüşmeler nasıl gidiyor?

''Önümüzdeki sezon sözleşmesi devam edecek futbolcular var bunların maliyeti çok yüksek. Futbolcular fedakarlık yapmaları gerektiklerini biliyorlar. Bazı futbolcular işin başında ''burası bizim evimiz fedakarlık yapmaya hazırız'' dediler. Sponsorlar şuana kadar arkamıza durdular. Sponsorlar, bu krizden anormal derecede etkilenecekleri için bize verdikleri rakamların şimdiki gibi olmayacağını da bilmek gerekir. Gelirimiz kadar faiz ödüyoruz. Biz önümüzdeki sezon başlamadan bankalarla olan kredi sözleşmelerine bir güncelleme olmasını talep ettik. Haber bekliyoruz. Eski düzen, eski zamandaki gibi para harcama şansımız yok.''

Çebi, ''Sağlık herşeyden önce gelir. Bunu kenara itip faaliyete başlamak yanlış olur. Alınanacak kararların yanına önlemler ve tedbirler bir paket halinde konulmalı. dedi.

Ahmet Nur Çebi, transfer politikası ile ilgili ''Transferde öze dönmek zorundayız. Bu bir tercih ve bir zorunluluk. Kulübe gelir sağlayacak futbolcular yetiştirmeliyiz. Eskiden olduğu gibi yaşlı, pahalı ve katkı vermeyen futbolcuları transfer etmeye karşıyız. Bu konuda yönetim olarak hemfikiriz.'' ifadelerini kullandı.

''Karius gitmek isterse gider''

''Loris Karius gitmekten vazgeçmişse, burada kalacaksa onun oynayıp oynamayacağına hoca karar verir. Fesih yetkisini kullanıp kullanmayacağına Karius karar verecektir. Bekleyip göreceğiz. Kiralık futbolcular arasında bazı futbolcularla devam edeceğiz.''

Ahmet Nur Çebi, sportif direktörlük konusuyla ilgili ''sportif direktör olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun kim olacağı konusunda bu karışık dönemin geçmesi gerekiyor. Ama camianın içerisinden yetişmiş biri olmasını isterim.'' ifadelerini kullandı.

Başkan Çebi, sürekli adı Beşiktaş ile anılan Talisca ile ilgili ''Talisca ile ilgili bir girişimimiz olmadı. Talisca buraya gelip buradaki ücretlerle oynayacaksa buyursun gelsin. Bu parayı Beşiktaş sayesinde kazandı. 'Bir gün 'Beşiktaş'tan yıldız oldum, vefa borcum var' derse kapımız açık.'' yorumunu yaptı.

Çebi, ''Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan futbolcularla görüşme yaptınız mı?'' sorusuna Gökhan, Caner ve Atiba ile görüşmemiz olmadı. Şartlarda anlaşırsak devam edeceğiz.'' yanıtını verdi.

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler: Ahmet Nur ÇebiBeşiktaşTRT Spor