Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Cimbom yeniden 2.'lik koltuğunda

22 Şubat 2014 Cumartesi 21:31

Galatasaray, ikincilik koltuğunu Beşiktaş'tan geri aldı

Spor Toto Süper Lig'deki derbi müsabakasında Beşiktaş'ı 1-0 yenen Galatasaray, sıralamada yeniden ikinci sıraya yükseldi.

Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltıdan kaydettiği golle mağlup eden sarı-kırmızılılar, puanını 44'e çıkardı ve geride kalan haftada Beşiktaş'a kaptırdığı lig ikinciliğine yeniden yerleşti. Siyah-beyazlılar ise 42 puanda kalarak üçüncü sıraya indi.

Sarı-kırmızılı ekip, bu galibiyet sonrası maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

- Selçuk İnan 4 gole ulaştı

Attığı golle Galatasaray'ı Beşiktaş karşısında galibiyete taşıyan isim olan Selçuk İnan, bu sezon 4 gole ulaştı.

Ligde bu sezon Sivasspor, Elazığspor, Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında skora katkı yapan Selçuk, tüm gollerini iç saha maçlarında kaydetti.

- Semih Kaya'dan fair-play dersi

Karşılaşmanın 54. dakikasında aut kararı verilen pozisyonda hakemi uyaran Semih Kaya, kararın düzeltilmesini sağladı.

Semih Kaya, Galatasaray ceza sahasına yakın bir noktada Olcay Şahan ile girdiği pozisyonda topun dışarı çıkmasının ardından aut kararı verilince, hakem Cüneyt Çakır'a giderek, topun kendisinden çıktığını ve korner olması gerektiğini söyledi. Bu uyarı üzerine Cüneyt Çakır, kararını korner olarak düzeltti.

Cüneyt Çakır, sergilediği örnek davranış nedeniyle Semih'in elini sıkarken, siyah-beyazlı oyuncular Almeida ile Hutchinson da sarı-kırmızılı oyuncuya teşekkür etti.

- Selçuk İnan'ın derbilerde 4. golü

Selçuk İnan, Beşiktaş karşısında penaltıdan bulduğu golle, sarı-kırmızılı formayla derbi maçlardaki 4. golünü kaydetti.

Galatasaray formasıyla ilk derbi golünü 2011-2012 sezonu Süper Final'de 2-1 yenildikleri Fenerbahçe maçında atan Selçuk, 2012-2013 sezonda ise deplasmanda Beşiktaş'la 3-3 berabere kaldıkları müsabaka ile Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri maçta birer kez rakip fileleri havalandırmıştı.

- Mancini ilk derbisini kazandı

Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş karşısında aldığı galibiyet, teknik direktör Roberto Mancini'nin de ilk derbi zaferi oldu.

Galatasaray'ın başında çıktığı ilk derbide Fenerbahçe'ye rakip sahada 2-0 mağlup olan Mancini, ikinci derbisinde ise Beşiktaş'a karşısında galibiyet elde etti.

İLGİLİ VİDEOLAR
Etiketler: BeşiktaşGalatasaray