Placeholder Broadage Row
Dilmen'den Cüneyt Çakır ve Sergen için flaş sözler

-

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Vodafone Arena'da oynanan ve 2-­2 berabere biten Beşiktaş­-Kayserispor maçı ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır için "Çok uzun zamandır bu kadar iyi görmemiştim" diyen usta yorumcu, maçın en iyi isminin ise Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın olduğunu kaydetti. Dilmen, Atiker Konyaspor'u deplasmanda 3-0 yenen Medipol Başakşehir'in ise şu an itibariyle ligin en iyi takımı olduğunu savundu.

NTV Spor'da yayınlanan "% 100 Futbol" programında 2-2 biten Beşiktaş-Kayserispor maçını yorumlayan Dilmen, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Dilmen'in maça ve Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ile ilgili açıklamaları şöyle;

"Maçın en iyisi Sergen Yalçın'dı"

"Bence maçın en iyisi Sergen Yalçın. Kayserispor kısa sürede kurulan bir takım. Böyle takımlar sorun yaşayabilir ama Sergen Hoca hücum oynatarak bu sorunu çözmüş...Sergen Yalçın'ın rahat bir tavrı vardır ya, oyuncularına da 'kaybedersek bir şey olmaz' demiştir. Çok fazla hücumcuyla oynadı. Sadece 2­-1 öne geçtikten sonra skoru korumak adına öndeki oyunculardan birini çıkarıp savunmaya dönük oyuncu aldı. 

"Çakır'ı uzun zamandır bu kadar iyi görmemiştim"

Maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı uzun zamandır bu kadar iyi görmemiştim. Ufak tefek olmasına rağmen iyi maç yönetti. Kayserispor'u deplasmanda olmasına rağmen ezdirmedi.

"Q7 ve Gökhan'ın olmaması Beşiktaş'ı olumsuz etkiledi"

Aboubakar için kimsenin kafasında soru işareti olmasın, her an her şeyi yapabilecek bir oyuncu. Maçı izleyemeyenler çok şey kaçırdı. Sezonun en tempolu maçlarından biriydi, iki takım da kazanabilirdi. Gökhan ve Quaresma'nın olmaması Beşiktaş'ı olumsuz etkiledi. Kayserispor'u oradan yıkabilirlerdi. Beck maç temposunu kaybetmiş. Gökhan'ın ne kadar önemli olduğunu gördük.

"Medipol Başakşehir'in performansı inanılmaz"

Şampiyonluk yarışıyla ilgili Medipol Başakşehir'in performansı inanılmaz. Şu dakika itibariyle ligin en iyi takımı Başakşehir. Son 11 hafta ne olur bilinmez ama çok iyiler. Beşiktaş'la ilgili şampiyon falan diyoruz rakip Fenerbahçe, Galatasaray olmadığı için ama Başakşehir de geliyor.

"Beşiktaş'ta Aboubakar etkiliydi"

Beşiktaş'ta bugün oyuncular çok iyi değildi. Adriano kuvvetli değildi, Tosic uzun zamandır oynamadığı için konsantrasyon problemi yaşadı. Marcelo'ya çok yük bindi. Beck de hazır değildi. Öndeki oyunculardan da sadece Aboubakar etkiliydi.

"Cenk geriye gitti, Babel sallanıyor"

Beşiktaş zaten hücum oynuyor, Kayserispor da çok fazla hücumcuyla çıkmış. Kadroları görünce 'bu maçta çok fazla gol pozisyonu olur' dedim. Cenk Tosun, 3-­4 haftadır geriye gitti. Bugün de yine etkili değildi. Babel de aynı şekilde son haftalarda düşüşte. Hiç görmüyoruz maçta, hiç hatırlamıyorum. Kaç haftadır sallanıyor."