Placeholder Broadage Row
''Gerçekleri görmeliyiz''

Eskişehirspor teknik direktörü Aybaba maç sonu açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Eskişehirspor'da teknik direktör Samet Aybaba, elde ettikleri galibiyetin kendilerine moral verdiğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Aybaba, Gençlerbirliği karşısında iyi mücadele ederek önemli bir galibiyete imza attıklarını ifade etti.

Samet Aybaba, birçok sorunları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu galibiyet bize çok moral verdi. Çok sorunumuz var. Eskişehirspor iç sorunlarını halletmezse işimiz çok zor. Şehrin dinamikleri birlikte hareket etmek zorunda. Bir an önce kulübü sevenlerin bir araya gelip bu kaos ortamında yol çizmesi gerekiyor. Takviye yapılması gerekiyor takıma. Eskişehirspor, Anadolu'nun futbol kenti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Galibiyet güzel bir şey."

Aybaba, transferle ilgili listeyi 15 gün önce yönetime verdiğini anlatarak, "İzlediğimiz oyuncular vardı. Bunlar için kısa sürede harekete geçmeliyiz. Yoksa işimiz zor. Gerçekleri görmeliyiz. Transfer çalışmaları tamamen bitiş noktasına geldi. Bu arada transferi bitirmeliyiz. Bitiremezsek zor bir ikinci yarı Eskişehirspor'u bekliyor" diye konuştu.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Yılmaz Vural da maçta yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerini ifade etti.

Eskişehirspor'un kazanmasında seyircisinin de pay sahibi olduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:

"Bu bize avantaj sağlayacaktı. İmkanları kaçırdık. Eskişehirspor'un ligden kopmasına gönlüm razı değil. Maçın başından itibaren atak oynadık. Eskişehirspor'un önemli oyuncuları var. Eskişehirspor'un ilk golünden sonra maçı döndürelim diye çaba sarf ederken, ikinci golü yedik. Futbol hata affetmiyor. Maçta 5 net pozisyonumuz vardı. Bu maçta banko oynayan 4 oyuncumuz yoktu. Takımla 4 gün beraber olabildim. Bundan sonra daha iyi olacak. Deplasmanda hiç maç kazanmadık. Deplasmanda 4 gol atıp, 16 gol yedik. Gol sıkıntısı çekiyoruz."