Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

İşte Beşiktaş'ın borcu

09 Mayıs 2015 Cumartesi 15:04

Beşiktaş'ın borcunun 977 milyon TL olduğu açıklandı. Orman, rakama itiraz etti.

Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun 977 milyon 885 bin 110 lira olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın 2015 yılı 2. Olağan Divan Kurulu toplantısı inşaatı süren Vodafone Arena Stadı'nda yapıldı. Divan Kurulu Toplantısı'na katılım oldukça yoğun oldu. Toplantıya gelen üyeler devam eden stat inşaatını inceleyerek bol bol fotoğraf çektirdiler.

Toplam borç 977 milyon

Divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Tuncel, daha önce yapılan divan kurulu toplantısında kayıtların yetişmemesi sebebiyle açıklanmayan toplam borcun 31.03.2015 itibarıyla 977 milyon 885 bin 110 lira olduğunu dile getirdi.

Tuncel, derneğin borcunun 403 milyon 167 bin 141 lira, Beşiktaş Futbol Yatırım AŞ'nin ise 574 milyon 717 bin 969 lira olduğunu kaydederken, kulübün öz kaynaklarının ise negatife düştüğünü vurguladı.

Orman'dan açıklananan rakamlara itiraz

Feyyaz Tuncel'in ardından söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, sert ifadelerle açıklanan borç rakamlarına itiraz etti. Denetleme Kurulu raporlarına göre açıklanan borcun brüt olduğunu kaydeden Orman, kulübü kendilerinin bu duruma getirdiği imasının yaratılmaya çalışıldığını savundu.

Fikret Orman, kulübü önceki yönetimden 585 milyondan fazla borçla devir aldıklarını belirtti. Eski yönetimden futbolculara ve davalılara ödenmek üzere yeni yönetime devredilen bir çok borcun olduğunu hatırlatan Orman,  Denetleme Kurulu’nun bu rakamları şu anki yönetimin hanesinde gösterdiğini açıkladı.

Feyyaz Tuncel ile karşılıklı hesap yapan Orman, borcun görünenden daha az olduğunu ve gerçek rakamın 837 milyon lira olduğunu söyledi.

Orman ve Yalçın Karadeniz arasında atışma!

Konuşması esnasında Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile de karşılıklı atışan Orman, Karadeniz'e "15-20 gün başkanlık yaptın ''kulübü deplasman götürecek para yok' diye açıklamalarda bulundun" dedi. Bu esnada söze giren Karadeniz, "Küçümseyerek konuşuyorsunuz" başkan diyerek Fikret Orman'ı uyardı.

Fikret Orman, bunun üzerine özür dilerken, Karadeniz, "Siz 3 sene yapıyorsunuz ne olmuş" ifadelerini kullandı.

''Divan Kurulu 'yönetime şunları söyledim' diye hava atma yeri değil''

Divan Kurulu toplantılarının yönetimin hesap verme yeri olmadığını dile getiren Orman, şunları söyledi:

''Divan Kurulu Beşiktaş'ın akil insanlarıyla istişare yapılma yeridir. Burası Genel Kurul ve hesap verme yeri değildir. Yönetim Kurulu, hesabı Genel Kurulu'na verir. Sizleri önemsediğim için bütün Divan Toplantılarına katıldım ve herkesin sorduğunu cevap vermeye çalıştım. Ama burası soru sorulup cevap verme yeri değildir. Burası canlı yayınlandığı için 'Beşiktaş Yönetim Kurulu'na şunu söyledim' diyerek hava atma yeri de değildir. Divan Kurulu'na 3 sene de geldiğim kadar 15 senede bu kadar gelen başkan olmamıştır. "

İLGİLİ VİDEOLAR
Etiketler: Beşiktaşdivan kuruluFikret OrmanVodafone Arena Stadı