Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

İşte Trabzonspor'un borcu

14 Aralık 2013 Cumartesi 13:42

Denetleme kurulu, bordo-mavili kulübün borcunu açıkladı.

Trabzonspor'da 15 Aralık Pazar günü yapılacak olağan genel kurul öncesinde açıklama yapan denetleme kurulu, bordo-mavili kulübün 173 milyon 417 bin 444 lira net borcu olduğunu bildirdi.

Trabzonspor Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Zeyabey Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün ve bağlı şirketlerin 30 Kasım 2013 tarihine kadar alınan tüm kararlarının incelendiğini, denetim neticesinde tüzüğe ve genel kurul kararlarına aykırı bir duruma rastlanmadığını belirtti.

Kulübün futbol takımları, teknik kadroları ve bağlı şirketlerde çalışan personel sayısının 242 olduğuna işaret eden Ören, "1 Mayıs-30 Kasım 2013 tarihleri arasında kulüp ve bağlı şirketlerin toplam gelirlerinin 102 milyon 123 bin 303 lira, toplam giderlerin 103 milyon 270 bin 453 lira olduğu yapılan inceleme sonucunda tespit edilmiştir. Gelirler ve giderler sonucu oluşan konsolide mali tablolara göre 30 Kasım 2013 tarihi itibariyle 21 milyon 9 bin 721 lira uzun vadeli, 152 milyon 407 bin 723 lira kısa vadeli olmak üzere toplam 173 milyon 417 bin 444 lira net borcu bulunmaktadır. Bu borcun içerisinde taksitlendirilmiş vergi borcu da bulunmaktadır" diye konuştu.

-"Borçta düşüş var"

Ören, denetleme kurulu olarak genel bir değerlendirme yaptıklarında bu senenin nisan ve kasım ayları içerisinde kulübün borçlarında düşüş yaşandığını vurguladı.

Bunun kulüp için önemli bir durum olduğuna değinen Ören, "30 Nisan 2013'de 175 milyon 652 bin 541 lira olan külübümüzün borcu, 30 Kasım itabariyle 173 milyon 417 bin 444 liraya düşmüştür. Yani ekonomik olarak bakarsak hem harcama yapılmıştır hem de borçlarda düşme olmuştur. Bu, mali açıdan iyi bir durumdur. Azalan borcu çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

-Kaleci Onur ile yapılan yeni sözleşme

Ören, bir gazetecinin kaleci Onur Recep Kıvrak'ın sözleşmesinin 2017-2018 sezonu sonuna kadar uzatıldığını ve futbolcuya 4,5 sezon için toplam 11 milyon 250 bin avro garanti ücret ödeneceğini hatırlatması üzerine, "O sözleşme bu borçların kapsamı dışında bulunuyor. Çünkü bu mali tablolar 30 Kasım'a kadar olan bölümü kapsıyor. Sözleşme aralık ayı içerisinde olduğu için onun bu tablolara dahil edilmesi mümkün değil. Her yıl kasım ayı içerisinde olağan kongre olduğu için yine bu ayda denetleme yapmamız gerekiyor" yanıtını verdi.

-"16 milyon lira bağış yapıldı"

Bosingwa ve Malouda transferlerindeki ücretlerin bazı kişiler tarafından finanse edildiği yönündeki soru üzerine Ören, transferler ve mali konuların borsaya mecburi olarak bildirildiğini anımsatarak, "Bu yılın kasım ayı itibariyle yapılan bağışlar, yaklaşık olarak 6 milyon lira teberru bağışı var. Bu çok başarılı bir bağış toplayışı diyebiliriz ve yöneticilerin bir hayli katkıları var. Bunları da toplarsak 16 milyon lira yaklaşık, kasım ayı itibariyle bir katkı var. Bunların her biri Trabzonspor Kulübü Derneği'ne giriyor ve diğer giderlere paylaştırılıyor. Onun için bu resmidir ve borsaya bildiriliyor" dedi.

-"Önceki genel kurulda seçimlere girmemiz yanlıştı"

Ören, önceki genel kurulda denetleme kurulu için yapılan seçimlerde tüzüğe aykırı bir durum olduğunu ifade ederek, "Bu konuyla ilgili çok karışık fikirler var ama denetleme kurulu başkanı değilde şahsi fikrim bizim o seçimlere girmemiz yanlıştı ancak bizim yine takdirimizde değildi ve bizi seçimlere soktular. Bunu kabul ettiğiniz zaman devamında da yeniden seçilmeniz durumu ortaya çıkar ama şu anda alınan bu kongre kararı doğru bir karardır" dedi.

Ören, toplantıyı delege ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla düzenlediklerini sözlerine ekledi.
 

Etiketler: borçTrabzonspor