Placeholder Broadage Row
Leiva adım adım Beşiktaş'a yaklaşıyor

Beşiktaş, Liverpool'da forma giyen Leiva transferinde sona yaklaştı.

Lucas Leiva, Beşiktaş'a çok yakın... Liverpool'la oyuncuyu kiralama konusunda anlaşan siyah-beyazlılar, Brezilyalı yıldızın yıllık ücretini düşürmeye çalışıyor.

Brezilyalı oyuncunun, İnter'le yaptığı görüşmelerden sonuç alamamasıyla Beşiktaş, avantajlı konuma geçti. Siyah-beyazlı ekip, transferin kulüp ayağını da halletmiş gözüküyor.

Liverpool'un Leiva için 7 milyon avro istemesinden sonra, bonservisini almaktan vazgeçen yönetim, yeni bir teklifle İngiliz kulübünü ikna etti. Leiva'yı satın alma opsiyonuyla kiralamak isteyen Beşiktaş'ın bu isteği Liverpool tarafından da kabul edildi.

İngilizlerle prensip anlaşmasına varılırken Brezilyalı oyuncuyu ikna etmek için çalışmalara başlandı. Yıllık 4 milyon avro isteyen Leiva ile pazarlık masasına oturan yöneticilerin oyuncuya bonuslarla 3 milyon avroluk bir teklif yaptığı öğrenildi.

Siyah-beyazlılar Gomez transferinde olduğu gibi menajer Ahmet Bulut'u devreye sokarak, transferi bitirmeyi planlıyor. Ahmet Bulut da yaptığı açıklamada transferin bitme ihtimalinin yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Görüşmelerin bir iki gün içinde netleşmesi bekleniyor.

Beşiktaş'ta Trabzonspor maçı öncesi tek hedef 3 puan...

Bu arada Beşiktaş, Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Taktik antrenmanlarla kadroyu belirlemeye çalışan Şenol Güneş'in, zorlu mücadeleye Mersin İdmanyurdu maçının 11'yle çıkması bekleniyor.

Lige farklı Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Trabzonspor maçından da 3 puan hedefliyor. Sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan zorlu mücadelede forma giyemeyecek.

Tedavisine devam edilen Tosic de hafta boyunca antrenmanlara katılmadı. Geçen hafta antrenman eksiği nedeniyle kadroya alınmayan Sosa ise tamamen iyileşti.

Taktik antrenmanlara ağırlık veren Teknik direktör Şenol Güneş'in Mersin maçının 11'ini bozmayı düşünmediği belirtiliyor.

Kalede Tolga, savunmada Beck, Rhodolfo, Ersan ve İsmail Köybaşı, defansın önünde ise Atiba-Oğuzhan ikilisi yer alacak.

Tamamen hazır olan Mario Gomez de maça yine yedek başlayacak. Cenk Tosun'dan vazgeçmeyen tecrübeli teknik adamın, Alman golcüye ikinci yarıda şans vermeyi planladığı öğrenildi.