Placeholder Broadage Row
Makedonya Türklerinin "Süper Lig" sevdası

Makedonya'da Türk futboluna ilgi her geçen gün artıyor.

Makedonya'da Türk futboluna ilgi her geçen gün artıyor. Farklı şehirlerinde taraftar dernekleri kurulan Makedonya'nın Kırçova kasabasındaki 220 üyeli Türk Spor Derneği de Makedonya'daki "Süper Lig" sevdasının bir diğer göstergesi.

Dernek bünyesinde bir araya gelen Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Galatasaraylı futbolseverler, Spor Toto Süper Lig'deki maçları yakından takip ediyor, halı saha turnuvaları düzenleyip futbol sevgisini yayıyor.

Türk Spor Derneği'nden Muhammer Kocacik, "Türk futbolu sevdalıları" olarak bir araya geldiklerini belirterek, 2013 yılında kurdukları ve bugün 220 üyesi bulunan derneğin, üye aidatları ile faaliyet gösterdiğini söyledi.

Türkiye'deki taraftarı oldukları takımların taraftar grupları ile ilişkilerinin "bireysel" kaldığına işaret eden Kocacik bu iş birliğini ve ilişkileri kurumsal alana da taşımayı hedeflediklerini anlattı.

Kocacik, Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek ve Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki futbol takımları ile iyi ilişki içinde olduklarını ve Saraybosna ve Novi Pazar'daki maçları izlemeye gittiklerini belirterek, derneğin sadece spora değil, Türk-Boşnak dostluğuna da büyük katkı sağladığını ifade etti.

Üç yıl önce dernek olarak halı saha ligi kurduklarını kaydeden Kocacik, bu ligde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Osmanlı Torunu, Çanakkale ve Antalyaspor ismiyle takımların mücadele ettiğini söyledi.

Kocacik, dernek üyelerinin en büyük sıkıntısının izlemek istedikleri önemli maçlar için bilet tedarik edememek olduğunu ifade ederek, Türkiye'deki ilgili kurumlara bu konuda çağrıda bulundu.

Biletlerin kendilerine "bedava" verilmesini istemediklerini, gerekli ücreti ödemeye hazır olduklarını belirten Kocacik, "Biz sadece bize bir kontenjan ayrılmasını istiyoruz. Gelecek yıl içerisinde, Fenerbahçe-Galatasaray, Fenerbahçe Beşiktaş, Beşiktaş-Liverpool, Sarajevo-Zeljeznica ve Novi Pazar-Kızılyıldız maçlarını seyretmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

AA