Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Men edilenler stadlara giremeyecek

01 Ekim 2013 Salı 16:43

Alkin: "E-Bilet sayesinde kimin hangi maça gittiği görülecek"

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin, bu sezon e-bilet sistemi sayesinde futboldan men almış kişilerin statlara giremeyeceğini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen Stadyum ve Spor Güvenliği Paneli'ne katılan Alkin, Futbol Federasyonu'nun dev bir organizasyon olduğunu belirterek, "TFF olarak ülkemizde her hafta maçlar organize ediyoruz, maçları yönetecek hakemleri açıklıyoruz, statlarda maçların güvenli bir şekilde oynanması, futbolcuların lisans işlemleri gibi birçok organizasyon yapan dev bir kurumdur" dedi.

İnsanların futbol statlarına gelirken kendilerini evinde hissetmelerini istediklerini kaydeden Alkın, "Taraftarları müşteri gibi gören bir zihniyet içinde olmak istemiyoruz. Stadyumların güvenli olmasını, insanların huzurlu ve rahat bir şekilde maçlarını seyredebilmelerini istiyoruz. Yine ülkemizde 22 yeni stat inşaatı devam ediyor. Hepsinin UEFA normlarına uygun olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon uygulamaya koyduğu E-bilet sisteminden de bahseden Emre Alkin, şunları ifade etti:
"İnsanlar yeni sistemde elindeki biletleri ile statlara rahat bir şekilde girip, ulaşımlarını rahat sağlayacaklar. Yine bu bilet sayesinde bizde kimin hangi maça gittiğini, neleri aldığını çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Yine bu sistem sayesinde 'Ben bu maça gitmiyorum. Benim biletimi al sen git' dönemi de bitmiş olacak. Böyle olunca seyirden men olan kişilerde maça girememiş olacak. E-bilet sistemi ile de maça bir kişi gitmeyecekse onun yerine o biletin pazarlaması da yapılarak en azından buradan da kişilerde ekonomik kazanç sağlamış olacak."

Emre Alkin, statların güvenliğinin alınması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir taraf olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizim görevimiz tespit ve raporlanmasıdır. Stadyumlarda güvenliği kolluk kuvvetleri yerine getirecektir. Burada tabiî ki devletin alacağı karar da çok önemli biz de bunu bekliyoruz. Statta emniyet güçlerin yüzdesinin olacağının son kararını bekliyoruz."

Etiketler: E-biletEmre Alkintürkiye futbol federasyonu