Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Tolgay Arslan FIFA'ya başvurdu

07 Nisan 2016 Perşembe 12:00

Tolgay, Ay-yıldızlı formayı giyebilmek için FIFA'nın kapısını ikinci kez çaldı.

Tolgay Arslan, Ay-yıldızlı formayı giyebilmek için FIFA'nın kapısını ikinci kez çaldı. Tercihini daha önce Almanya’dan yana kullanan Beşiktaşlı futbolcu, alınacak olumsuz bir cevap durumunda hukuk mücadelesini CAS’a taşıyacak.

Beşiktaş’lı Tolgay Arslan, ikinci kez FIFA'ya başvuru yaptı. U20 ve U21 kategorisinde Almanya forması giyen başarılı futbolcu, milli takım için de "Panzerler"i tercih etmişti. Ancak bundan pişmanlık duyan Tolgay, Ay-yıldızlı formayı giyebilmek için elinden geleni yapıyor.

Yeniden FIFA’ya müracaat eden 25 yaşındaki oyuncu, dosyasına Almanya Futbol Federasyonu'dan konuyla ilgili aldığı izinleri ekledi.

İlk başvurusunda ret cevabı alan Tolgay, bu kez umutlu...

Başarılı orta saha, FIFA'dan yine olumsuz cevap gelirse, konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a taşımayı planlıyor.

Tolgay'ın konuyla ilgili olarak çevresine, "Almanya alt yapısında forma giyerken çevremin de etkisiyle böyle bir karar aldım. Keşke Türkiye’yi seçseydim. Kuralları tam olarak bilmiyordum. Benim gibi iki ülke arasında kalmış ve milli formayı giyemeyen oyunculara FIFA kolaylık göstermeli" dediği öğrenildi.

Etiketler: Almanya Futbol FederasyonuBeşiktaşCASFIFAMilli TakımTolgay ArslanUluslararası Spor Tahkim Mahkemesi