Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

"Yabancı futbolcu sayısı serbest kalsın"

12 Ocak 2014 Pazar 12:13

Teknik direktör Vural, TFF'nin yabancı sınırlaması ile ilgili konuştu.

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı sınırlamasına ilişkin "Bir şeyi sınırlamak ve yasaklamak doğru değil. Yabancı futbolcu almak da zorunda değilsiniz. Ancak bazı kulüpler var. Yabancı oyuncu almak zorundadır. Çünkü, Real Madrid ve Chelsa ile mücadele edebilsin" dedi.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ne katılan Vural, yaptığı açıklamada, Türkiye'de genç nüfusun fazla olmasına rağmen yeteri kadar yerli futbolcunun çıkmadığını kaydetti.

Almanya'nın futbol konusunda her zaman örnek gösterildiğini ifade eden Vural, "Almanya'daki 2.5 milyon Türk'ten çok kaliteli oyuncular çıkıyor. Mesut Özil, Almanya'nın en iyi oyuncusu seçiliyor. Türkiye'de bu kadar genç nüfus varken yetenekli Türk futbolcu çıkmıyorsa bu düşündürücüdür" diye konuştu.

- "Alt yapı ve oyuncu yetiştirme problemleri çözülmelidir"

Vural, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligdeki yabancı futbolcu sınırlamasına değinerek, şunları söyledi:

"Bir şeyi sınırlamak ve yasaklamak doğru değil. Yabancı futbolcu almak da zorunda değilsiniz. Ancak bazı kulüpler var. Yabancı oyuncu almak zorundadır. Çünkü, Real Madrid ve Chelsa ile mücadele edebilsin. İspanya'da ve İngiltere'de neredeyse tamamı yabancı futbolculardan oluşan takımlar var. Yasaklama artık bir çözüm olmadı. Yasaklandı ancak transferde birkaç Türk futbolcunun ismi geçiyor. Veysel Sarı, Tarık Çamdal ve Serdar Aziz var. Türk futbolcuyu teşvik ettik ancak hani nerede Türk futbolcu... Türkiye alt yapı ve oyuncu yetiştirme problemlerini çözmesi lazım. Yabancı futbolcuya geçmişte karşı olmama rağmen şu anda 'acaba serbest mi kalsa?' diyorum. Yabancı futbolcu sayısı serbest kalsın, ihtiyacı olan alsın. Alt yapıyı geliştirmek zorunlu olsun."

Etiketler: Yılmaz Vural