Futbol

TÜFAD'tan geleceğe yatırım

10 Nisan 2019 Çarşamba 13:33 - Son Güncelleme 10 Nisan 2019 Çarşamba 13:41

TÜFAD, futbol dünyasına yeni yetenekler kazandırma hedefi ile Antalya'da 13-16 Nisan 2019 tarihleri arasında ''U12 Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği"nin 6.'sını düzenliyor.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), 12 yaşındaki 600 minik sporcunun katılacağı turnuvayla birlikte yetenekli oyuncuları Türk futboluna kazandırmayı hedefliyor. "U12 Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği"ne 48 takım katılacak.

"U12 Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği"ne Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Seyit Özkan, teknik direktör Samet Aybaba, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, A Milli Takım'da ve Galatasaray'da iz bırakan önemli futbolcular Hamit Altıntop, Ergün Penbe, Beşiktaş'ın golcüsü Burak Yılmaz davetli olarak katılacak.

Futbola yatkın çocukları göz önüne getirmek için bir uğraş verdiklerini belirten TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, "Ülkenin içinde küçük bir parçayız. Kulüpler, federasyon organizasyonlar yapıyor, her tarafta futbol için bir kıpırdanma var ve biz bu kıpırdanmaları bir araya getiriyoruz. Ülke genelinde 56 şubemiz var. Arkadaşlarımıza diyoruz ki siz kendi illerinizde 12 yaş grubundaki çocukları yan yana getirin ve seçme yapın. Mahalleden, okuldan, amatör takımlardan bulun seçin getirin. Antalya'da buluşalım, çocukları sergileyelim. 3 gün onlar kendi aralarında maçlar oynasınlar ve federasyondan gelecek yetkililer ve scoutlar takip etsin. Yetenekli, kumaşı iyi çocukları alıp; kulüplerin alt yapılarına en iyi düzeyde olabilecek şekilde yönlendirmek istiyoruz. Bu sistemde, oradan 1 tane yetenekli çocuk dahi yakalasak, bu ülkeye hediye etsek kardır" diye konuştu.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Terim'den futbolcularına uyarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz