Futbol

Artık gözler son maçta

29 Ocak 2015 Perşembe 23:19 - Son Güncelleme 29 Ocak 2015 Perşembe 23:23

Beşiktaş, kupada iddiasını son maça taşıdı.

Futbol Ziraat Türkiye F Grubu 5. hafta mücadelesinde Sarıyer'i 3-1 yenen Beşiktaş, gruptan çıkma iddiasını son maça taşıdı.

Grubunda Adana Demirspor'un ardından Sarıyer'i mağlup ederek üst üste iki galibiyet alan siyah-beyazlı takım, puanını 9'a çıkararak, 13 puanlı lider Çaykur Rizespor'un ardından ikinci sıraya yerleşti.

F Grubu'nda ilk maçta Sarıyer'i 4-0 mağlup eden ancak ardından üst üste yaptığı maçlarda sahasında Çaykur Rizespor'a 1-0 ve Adana Demirspor'a 2-1 yenilen siyah-beyazlı ekip, son iki maçını kazanarak gruptan çıkma iddiasını güçlendirdi. Beşiktaş, son iki maçında Adana Demirspor'u deplasmanda 4-1 ve Sarıyer'i de sahasında 3-1 mağlup etti.

Bu grupta Çaykur Rizespor'un ardından son 16 takım arasına kalacak ikinci takım 6. hafta maçları sonunda belli olacak. Beşiktaş, son hafta mücadelesinde 5 Şubat Perşembe günü Çaykur Rizespor'a, Adana Demirspor da Sarıyer'e konuk olacak.

Adana Demirspor ile Çaykur Rizespor'un 1-1 berabere kaldığı F Grubu'nda 5. hafta sonunda puan durumu şu şekilde oluştu:

TAKIMLAR O G B M A Y AV P
1.Çaykur Rizespor 5 4 1 0 7 2 5 13
2.Beşiktaş 5 3 0 2 12 5 7 9
3.Adana Demirspor 5 2 1 2 6 8 -2 7
4.Sarıyer 5 0 0 5 1 11 -10 0

- Tolgay Arslan, istekli futbolunu golle süsledi

Siyah-beyazlı ekibin yeni transferlerinden Tolgay Arslan, istekli futbolunu bir golle süsledi.

Orta sahada Necip Uysal ile rakip atakları başarılı şekilde engelleyen ve zaman zaman hücumda etkili olan Tolgay, skoru 2-1 yaparak umutlanan Sarıyer'in filelerini, 81. dakikada havalandırıp takımını rahatlattı.

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Daniel Opare, fizik olarak henüz hazır bir görüntü vermezken, Alexander Milosevic'in yavaş yavaş takıma uyum sağladığı gözlendi.

- Necip Uysal, bu sezonki ilk golünü attı

Beşiktaş'ı Sarıyer karşısında 41. dakikada 1-0 öne geçiren Necip Uysal, bu sezon resmi maçlardaki ilk gol sevincini de yaşamış oldu.

Ligde veya kupada uzun süredir gol atamayan Necip, son gol sevincini 17 Şubat 2012'de Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor karşısında yaşamıştı.

- Furkan Yaman da ilk gol sevincini yaşadı

Sarıyer maçında ilk 11'de şans bulan genç oyuncu Furkan Yaman, ilk gol sevincini yaşadı.

Siyah-beyazlı oyuncu, 78. dakikada takımını 2-0 öne geçiren gole imza attı.

- Zemin kötüydü

Beşiktaş'ın stat inşaatı nedeniyle maçlarını yaptığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zemininin bozuk hali dikkati çekti.

İki takım oyuncuları, kötü zeminde zaman zaman istediklerini yapmakta zorlandı.

- Demba Ba ve Gökhan Töre, ikinci yarı oyuna girdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sarıyer'in ikinci yarıda baskı kurmasıyla tecrübeli oyuncular Demba Ba ve Gökhan Töre'yi sahaya sürdü.

Gökhan Töre, 62. dakikada Kerim Frei Koyunlu'nun yerine oyuna dahil olurken, Demba Ba da aynı dakikada Sosa'nın yerine oyuna girerek gol aradı.

- Sarıyer, kupadaki ilk golünü attı

Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon umduğunu bulamayan ve galibiyet alamayan Sarıyer, gruptaki ilk gol sevincini Beşiktaş karşısında yaşadı.

Şu ana dek tüm maçlarını kaybeden Sarıyer'de, 80. dakikada Cemre Atmaca attığı golle takımının gruptaki ilk golüne imza attı.

Etiketler : Beşiktaşkupa
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz