Futbol

Aslan sürprize izin vermedi

17 Aralık 2019 Salı 19:50 - Son Güncelleme 17 Aralık 2019 Salı 23:00

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanşında bugün TFF 2. Lig ekiplerinden Tuzlaspor ile karşı karşıya geldi. İlk maçta 2-0 mağlup olan sarı kırmızılı ekip, deplasmanda 4-0 galip gelerek son 16'ya adını yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanşında deplasmanda Tuzlaspor karşısında 4-0 galip gelen Galatasaray, kupada bir üst tura atladı. Maça hızlı başlayan Galatasaray mücadelenin 10. dakikasında Nagatomo'nun golüyle öne geçti. Sezon başında sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Falcao, Türkiye Kupası'nda da ilk golünü Tuzlaspor karşısında 16. dakikada attı. Böylelikle Kolombiyalı yıldız resmi maçlarda 2. golünü kaydetti. İlk yarı Feghouli'nin uzatma anlarında attı golle Galatasaray'ın 3-0 önde bitirdi. Mücadelenin ikinci yarısında üstün oyununu sürdüren Galatasaray 90+2' de Belhanda'nın golüyle skoru 4-0 yaptı ve turu geçen taraf oldu. Turun ilk maçını Galatasaray'ın sahasında, Tuzlaspor 2-0 kazanmıştı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve 2-0 kaybedilen ilk maçta bu sezon fazla forma şansı bulamayan futbolcuları görevlendiren teknik direktör Fatih Terim, rövanş karşılaşmasında as oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadroyu sahaya sürdü.

Fatih Terim, rakipleriyle yaptıkları ilk maça göre kadroda 7 değişikliğe gitti. İlk karşılaşmada forma giyen oyunculardan Ahmet Çalık, Yuto Nagatomo, Selçuk İnan ve Taylan Antalyalı'yı tekrar sahaya süren tecrübeli teknik adam, Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Emin Bayram, Yunus Akgün, Jimmy Durmaz ve Emre Mor'u yedeğe çekti, sakatlığı olan Jean Michael Seri ise kadroda bulunmadı.

Terim, rövanş karşılaşmasında bu futbolcuların yerine Fernando Muslera, Mariano Filho, Ryan Donk, Ömer Bayram, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Radamel Falcao'ya forma giydirdi.

Galatasaray'da sezonu kapatan Christian Luyindama, tedavisi devam eden Florin Andone ile hafif sakatlıkları olan Şener Özbayraklı, Adem Büyük, Ryan Babel, Marcao ve Mario Lemina da maçta görev yapamadı.

Tuzlaspor'da 3 değişiklik

Tuzlaspor'da teknik direktör Gürses Kılıç, ilk maça göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

TFF 2. Lig ekibinde ilk maçta forma giyen Doğan Can Otman ve Mustafa Emre Can yedeğe çekilirken, Abdullah Halman ise kadroda bulunmadı.

Rövanş karşılaşmasında bu futbolcuların yerine Bülent Uzun, Kemal Tokak ve Göksu Türkdoğan görev aldı.

Mustafa Cengiz de takip etti

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de izledi.

Cengiz, müsabakayı protokol tribününde kulüp ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay ile takip etti.

Bu arada karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim lehine tezahürat yaptı.

11'ler: 

Tuzlaspor: Bayram, Tarık, Kemal, Erdinç, Bülent, Gökcan, Muhammed, Sadık, Yasin, Umut, Göksu.

Galatasaray: Muslera, Mariano, Ahmet Çalık, Donk, Nagatomo, Taylan, Selçuk, Ömer, Feghouli, Belhanda, Falcao.

10. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağdan çizgiye kadar inen Belhanda'nın çıkardığı topa ceza sahasında Ömer Bayram'ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmadan döndü. Nagatomo, sol çaprazda önünde bulduğu topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1

16. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Selçuk İnan'ın uzun pasında sağda topla buluşan Feghouli, ceza sahasındaki Falcao'yu gördü. Kolombiyalı futbolcu, arka direkte gelişine yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2

45+1. dakikada Galatasaray üçüncü golü buldu. Taylan Antalyalı, ceza sahası içi sağ çaprazda topu Feghouli'ye çıkardı. Cezayirli oyuncunun altıpasın gerisinden ayak içiyle yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 0-3

90+2. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 4'e çıkardı. Belhanda'nın Tuzlasporlu 2 oyuncudan şık çalımlarla sıyrıldıktan sonra ceza sahası içinde yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 0-4

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz