Futbol

Cimbom kupaya hasret

02 Aralık 2013 Pazartesi 11:23 - Son Güncelleme 02 Aralık 2013 Pazartesi 11:48

Galatasaray, son 8 sezonda kupada büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’na 4. turdan itibaren dahil olan ve ilk maçında yarın PTT 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u ağırlayacak Galatasaray, bu kulvarda geride kalan 8 sezonda hayal kırıklığı yarattı.

Sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası’nda son yıllarda sergilediği performansla beklentilerin çok uzağında kalırken, son 8 sezonda taraftarının yüzünü güldüremedi ve şampiyonluk hedefini gerçekleştiremedi.

Tarihinde Ziraat Türkiye Kupası’nı 14 kez kazanma başarısı gösteren ve bu kupayı en çok kazanan ekip konumunda bulunan ”Cim Bom”, Fatih Terim yönetiminde geride kalan 2 sezonda yakaladığı tüm başarılara karşın, bu kulvardaki şanssızlığını kıramadı.

Son kupa Fenerbahçe'ye karşı

Galatasaray, Türkiye Kupası’ndaki son şampiyonluğunu, 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe’ye karşı aldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan final maçında Fenerbahçe’yi Hakan Şükür (3), Necati Ateş ve Frank Ribery’nin golleriyle 5-1 yenen sarı-kırmızılılar, bu tarihi maçın ardından başarısını tekrarlayamadı.

Son 8 yılda final göremedi

Fenerbahçe’yi yenerek 2004-2005 sezonu Türkiye Kupası müzesine götüren Galatasaray, aradan geçen 8 sezonda tekrar final oynayamadı.

Sarı-kırmlızılı takım, son 8 sezonda 1 kez yarı finalde, 5 kez çeyrek finalde ve 2 kez de elemelerde rakiplerine boyun eğerek, organizasyondan elendi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz