Futbol

Fenerbahçe çeyrek finalde

21 Ocak 2020 Salı 18:05 - Son Güncelleme 21 Ocak 2020 Salı 23:18

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında sahasında Hes Kablo Kayserispor'u 2-0 geçerek Kupa'da adını son sekize yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe Hes Kablo Kayserispor'la karşılaştı. Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetti. Geçen hafta Kayseri'de oynanan ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler sahadan 2-0 galip ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'nda adını son sekize yazdırdı.

Mücadelenin 23. dakikasında Ferdi Kadıoğlu ile öne geçen Fenerbahçe 45. dakikada Mevlüt Erdinç ile skoru 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu sonuçla noktalandı. İkinci yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe adını çeyrek finale yazdırdı.

Ersun Yanal'dan rotasyonlu kadro

Ersun Yanal, Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda 2-0 kazandıkları Gaziantep FK maçının ilk 11'inden 7 ismi değiştirdi. Kırmızı kart cezalısı Vedat Muric kadroda yer almazken Yanal, Altay Bayındır, Mauricio Isla, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci ve Serdar Aziz'i yedek kulübesinde oturttu. Emre Belözoğlu ise maç kadrosuna dahil edilmedi.

Yanal, bu isimlerin yerine Harun Tekin, Tolgay Arslan, Mevlüt Erdinç, Ferdi Kadıoğlu, Deniz Türüç, Garry Rodrigues ve Adil Rami'yi ilk 11'de oynattı. Max Kruse, Nabil Dirar, Luiz Gustavo ve Jailson, lig maçında olduğu gibi kupa karşılaşmasında da ilk 11'de forma giydi.

Ferdi Kadıoğlu'ndan 4. gol

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, bu sezon 4. golünü kaydetti.

Süper Lig'de 2 golü bulunan Ferdi, Hes Kablo Kayserispor filelerini havalandırarak Ziraat Türkiye Kupası'nda da gol sayısını 2'ye çıkardı.

Ali Koç'a destek

Fenerbahçeli taraftarlar, kulüp başkanı Ali Koç'a destek verdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, "Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon" ve "Dik dur eğilme taraftarın seninle" tezahüratları yaptı.

Zajc, 1,5 ay sonra döndü

Fenerbahçe'nin Sloven futbolcu Miha Zajc, yaklaşık 1,5 ay sonra forma giydi.

Son olarak 3 Aralık'ta yine kupada İstanbulspor karşısında sahaya çıkan Zajc, sakatlığını atlattıktan sonra ilk kez forma şansı buldu.

Zajc, 76. dakikada Max Kruse'nin yerine oyuna dahil oldu.

Falette locadan izledi

Fenerbahçe'nin transfer ettiği ancak henüz lisansını çıkaramadığı Gineli futbolcu Simon Falette, karşılaşmayı izledi.

Lisansı çıkmadığı için kadroya alınamayan Falette, karşılaşmayı locadan takip etti.

Tribünler dolmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, Hes Kablo Kayserispor karşılaşmasında tribünleri dolduramadı.

Ülker Stadı'nın tribünlerinin yarısından fazlası boş kaldı.

 

Stat: Ülker

Hakemler: Ümit Öztürk, İbrahim Bozbey, Kamil Çetin

Fenerbahçe: Harun Tekin, Dirar (Dk. 85 Isla), Rami, Jailson, Deniz Türüç, Luiz Gustavo, Tolgay Arslan, Ferdi Kadıoğlu, Rodrigues (Dk. 85 Mehmet Ekici), Kruse (Dk. 76 Zajc), Mevlüt Erdinç

Hes Kablo Kayserispor: İsmail Çipe, Lopes, Rienstra, Oğuzhan Çapar, Yasir Subaşı (Dk. 63 Pedro Henrique), Hasan Hüseyin Acar, Djedje, Situm, Canpanharo (Dk. 68 Uzodimma), Emre Demir (Dk. 76 Mesanovic), Kravets

Goller: Dk. 23 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 45 Mevlüt Erdinç (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 50 Djedje (Hes Kablo Kayserispor), Dk. 64 Tolgay Arslan, Dk. 78 Dirar (Fenerbahç

Kaynak: TRT SPOR,AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz