Futbol

Hamzaoğlu ve Daum'dan maç yorumu

18 Ocak 2014 Cumartesi 23:23 - Son Güncelleme 18 Ocak 2014 Cumartesi 23:27

Hamzaoğlu: "Golsüz geçmesine rağmen iyi maç oldu"

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Bursaspor ile golsüz berabere kalan Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Golsüz geçmesine rağmen iyi maç oldu" dedi.

Hamza Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi başladıkları karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında kendi sahalarına çekildiklerini belirtti.

İkinci yarıda rakiplerinin üzerine gidip, net pozisyonlar yakaladıklarını ifade eden Hamzaoğlu, "Bu pozisyonlardan birini sonuçlandırabilseydik maçtan üç puanla ayrılabilirdik. Golsüz geçmesine rağmen iyi maç oldu" diye konuştu.

Hamzaoğlu, grupta sonraki rakiplerinin Sivasspor olduğunu hatırlatarak, "Amacımız, futbolu keyifli hale getirebilmek. Grupta gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bu maçlarda oyuncularımızı kazanmak önemli. Bunu, lige iyi yansıtmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise maçın ilk yarısında rakibe ciddi pozisyon vermediklerine dikkati çekerek, ikinci yarıda baskılı oynadıklarını, kalelerinde de tehlikeler yaşadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın sonucunun kendileri açısından öneminin grup maçlarının bitiminde anlaşılabileceğini kaydeden Daum, "3 puan için gelmiştik ama olmadı" dedi.

Gazetecilerin yeni transferlerle ilgili sorusuna Daum şu yanıtı verdi:

"Oğuzhan, Danimarka'dan geldi. Bu baskıda pozisyon kaçırabilir ama pozitif görüyoruz, onu hazırlayacağız. Oğuzhan'ı takıma kazandırdığımız için mutluyuz. İnanılmaz fiziğe sahip. Fernando da pozisyonlar yarattı. Tatilden bize katıldığı için zamanla istediğimiz seviyeye gelecek."

Manisasporlu Bekir Yılmaz'ın Bursaspor'a transferi hakkındaki soru üzerine ise Daum, her gün bazı futbolcuların adının geçtiğini ancak takıma dahil olduklarında bir şeyler söyleyebileceğini dile getirdi.

Daum, ligde ve kupada Eskişehirspor ile üst üste 3 maç yapacak olmalarıyla ilgiliyse "Bu maçlarda farklı nedenlerden dolayı rotasyon yapabiliriz. Bir hafta içinde 3 kere aynı rakibe karşı oynamak, benim için bir ilk" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz