Futbol

Kırklareli'de çeyrek final sevinci

22 Ocak 2020 Çarşamba 15:44 - Son Güncelleme 22 Ocak 2020 Çarşamba 15:48

TFF 2. Lig ekibi GMG Kırklarelispor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir'i eleyerek çeyrek finale yükselmesi kentte sevinçle karşılandı.

Kentte berberlik yapan Hakan Top, takımlarının tarihinde ilk kez kupada adını çeyrek finale yazdırdığını ve az bir bütçeyle büyük başarı yakaladığını belirterek, çeyrek finalde "dört büyük" takımdan biriyle karşılaşmak istediklerini söyledi.

Dünkü karşılaşmada büyük heyecan yaşadığını aktaran Hakan Top, esnaf olarak her zaman Kırklarelispor'a destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Süt ve süt ürünleri işletmecisi Ramiz Süzülmüş ise Kırklarelispor'un çeyrek finale yükselmesinden dolayı büyük bir gurur ve mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Restoran işletmecisi Mahmut Sürer de takımın zorlu bir süreçten geçerek başarısını taçlandırdığını, bundan sonra daha ileriye gitmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Vatandaşlardan Arif Tekin çeyrek finalde Fenerbahçe, Mevlüt Tunç ise Galatasaray ile karşılaşmak istediklerini söyledi.

GMG Kırklarelispor Başkanı Volkan Can: Tarihi bir başarıya tanıklık ediyoruz

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Medipol Başakşehir'i eleyerek adını çeyrek finale yazdıran TFF 2. Lig ekibi GMG Kırklarelispor'un kulüp başkanı Volkan Can, "1968'den bu yana kulübümüz ilk kez böyle bir başarıya ulaştı. Tarihi bir başarıya tanıklık ediyoruz." dedi.

Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün marka değeri açısından Ziraat Türkiye Kupası'na önem verdiklerini söyledi.

Hasretlerinin sona erdiğini, 3 Süper Lig takımını eleyerek kupada çeyrek finale yükseldiklerini kaydeden Can, "Bu başarı tabii ki sadece Volkan Can'dan ibaret değil. Futbolcularımızın, teknik heyetin ve halkımızın büyük emeği var." diye konuştu.

Dün Medipol Başakşehir karşılaşmasında bir bayram havası yaşandığını aktaran Can, "İnanın dün kentte 14.00-16.00 saatlerinde hayat durdu diyebilirim. Medipol Başakşehir'i eleyerek çeyrek finale yükseldik. 1968'den bu yana kulübümüz ilk kez böyle bir başarıya ulaştı. Tarihi bir başarıya tanıklık ediyoruz. Biz bu rüyadan uyanmak istemiyoruz. Gidebildiğimiz kadar gideceğiz." ifadelerini kullandı.

"2,5 milyon liralık bütçe ile büyük işler başarıyoruz"

Volkan Can, kulübün yıllık bütçesinin 2,5 milyon lira olduğunu söyledi.

Tek gelirlerinin Spor Toto ve Türkiye Futbol Federasyonundan olduğunu belirten Can, şunları kaydetti:

"Kulübümüzün bütçesi 2,5 milyon lira, kupadan elediğimiz rakiplerimizin bütçesi ise 60 milyon avro. Bir zamanlar her şeyi 'şans' olarak görenler artık başarımıza inandı. Her zaman her yerde para geçmiyor. İnanç ve mücadele çok önemli. Bu mücadeleyi biz sergiledik. Biz Ankaragücü'nü eledik 'şans' dediler, daha sonra Gaziantep FK'yi eledik, yine 'şans' dediler, Medipol Başakşehir'i elediğimizde artık şans diyemediler. Bu kardeşlerimize herkes inanmalı. Biz başarı için elimizden geleni yapacağız."

Kupada 24 Ocak Cuma günü çeyrek ve yarı final kura çekiminin yapılacağını hatırlatan Can, Fenerbahçe ile karşılaşmayı arzuladıklarını dile getirdi.

"Çok meşakkatli bir yoldan geçtik"

Can, 2009 yılında kulüp başkanlığına seçilmesinin ardından birçok başarıya imza attıklarını söyledi.

Göreve geldikten sonra çok kısa sürede Amatör Lig'de mücadele eden takımı 3. Lig'e çıkarmayı başardıklarını anlatan Can, yaklaşık 9 yıldır 2. Lig'de mücadele ettiklerini anımsattı.

Zor süreçlerden geçerek buralara geldiklerini aktaran Can, "Göreve gelmeden önce kulüp kapanma noktasındaydı. Biz göreve geldiğimizde kulübümüzün 3,5 milyon lira SGK vergi borcu vardı. Futbolculara, esnafa 104 senet borcu olan bir kulübü devraldık. Bu kulübü neden bize verdiler, 'kapandı' diye. Çünkü 26 yaşında genç bir arkadaşa koskoca Kırklarelispor Kulübünü teslim etmezlerdi. Herkes umudunu kesmişti. Umut olarak beni gördüler, ben de bu umudu yeşerttiğim ve canlandırdığım için mutluyum." diye konuştu. 

Kırklarelispor'a tebrikler

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, çeyrek finale yükselen GMG Kırklarelispor'u tebrik etti.

Kırklarelispor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele eden tek 2. Lig ekibi olduğunu aktaran Bilgin, takımın çeyrek finalde de başarılı olacağına inandığını kaydetti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da Kırklarelispor yönetici ve futbolcularına başarılarından dolayı teşekkür etti.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen Kırklarelispor'un başarısı ile gururlandıklarını belirtti.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yayımladığı mesajında, "Kırklareli insanı böyledir, A'dan Z'ye bütün unsurlarıyla bir araya gelince, karşısındaki gücün boyutu önemli değildir. ‬‪Bizlere bunu tekrar hatırlatan Kırklarelispor'umuz ile gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz