Futbol

Siirt'te olay! Maç tatil...

23 Eylül 2015 Çarşamba 17:14 - Son Güncelleme 23 Eylül 2015 Çarşamba 18:02

Kurtalanspor-Karşıyaka maçı, çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda oynanan Kurtalanspor-Karşıyaka karşılaşması, çıkan olaylar nedeniyle 87. dakikada tatil edildi.

Kurtalan İlçe Stadı'nda oynanan ve rakip takımın 3-1 üstünlüğüyle devam eden maçın 87. dakikasında Kurtalansporlu Ahmet, rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle kırmızı kart gördü. Bu kararın ardından taraftarlar sahaya yabancı madde attı. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi Adem Elgörmüş, müsabakayı tatil etti.

Yapılan tüm uyarılara rağmen sahaya yabancı madde atmaya devam eden gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Bu arada stat dışında da olaylar yaşandı.

Müsabaka hakkındaki kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

"Asker selamı verince yabancı madde yağdı"

Karşıyaka Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar, Türkiye'nin her yerinde futbol oynamaya hazır olduklarını ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Kurtalanspor'la yaptıkları maçta gerekli tedbirleri almadığını savundu.

İlçede futbol oynamaya müsait stat olmasına rağmen, amatör maçların yapıldığı futbol sahasında karşılaşmanın oynatıldığını söyleyen Dumlupınar, maça başlarken İstiklal Marşı'nın da okunmadığını dile getirdi.

Olaylardan özellikle yabancı futbolcularının etkilendiğine dikkati çeken Dumlupınar, "Futbolcularım atılan gollerden sonra yedek kulübemize, asker selamı verince rakip takım taraftarları sahaya yabancı madde atmaya başladı. Neredeyse bütün futbolcularım, sahaya atılan yabancı maddelerden nasibini aldı. Son terör olaylarında şehit olan asker ve polislerimiz için nerede olursa olsun, onları anmak için asker selamı veriyoruz. Bunun yadırganacak bir durum olmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dumlupınar, maçta 3-1 öne geçince olayların arttığını belirterek, "Kurtalansporlu futbolcular hakeme saldırdı. Bu esnada bir futbolcuları kırmızı kart gördü. Zaten bundan sonra da olaylar şiddetini gittikçe artırdı. Güvenlik güçleri, gerekli tedbirleri alıp bizi soyunma odasına aldı" diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin müdahalesinin olmaması halinde çok daha kötü durumla karşı karşıya kalabileceklerini kaydeden Dumlupınar, askeri araç ve TOMA'lar eşliğinde ilçeden Diyarbakır'a karayoluyla geçtiklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz