Futbol

Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman, nerede oynanacak?

26 Nisan 2019 Cuma 00:14 - Son Güncelleme 26 Nisan 2019 Cuma 02:10

Ziraat Türkiye Kupası’nda finalin adı Galatasaray-Akhisarspor oldu. Peki final ne zaman ve nerede oynanacak. İşte detaylar...

Ziraat Türkiye Kupası’nın finali Galatasaray ile son şampiyon Akhisarspor arasında oynanacak. 16 Mayıs Perşembe günü oynanacak final maçına Sivas ev sahipliği yapacak. 

Finale nasıl çıktılar?

Galatasaray, 2018-2019 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdan başlandı. Bu turda sarı-kırmızılılar, Keçiörengücü'nü geçerken, son 16 turunda Boluspor'u, çeyrek finalde de Hatayspor'u eledi. Yarı finalde Yeni Malatyaspor ile mücadele eden Galatasaray, İstanbul'da 0-0 berabere kalırken, deplasmanda da 5-2 yenerek adını finale yazdırdı.

Akhisarspor'da Türkiye Kupası'na 5. turdan dahil oldu. Manisa ekibi bu turda Karagümrük'ü, son 16 turunda Kayserispor'u ve çeyrek finalde de Kasımpaşa'yı elemesini bildi. Yarı finalde TFF 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor ile karşı karşıya gelen yeşil-siyahlılar iki maçta rakibini 1-0 yenerek finale yükseldi.

Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali 16 Mayıs Perşembe günü Sivas’ta Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak.  

Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'na bebek gibi bakılıyor

Dev finale ev sahipliği yapacak olan Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nın çimlerine adeta bebek hassasiyetiyle bakılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğinde yapılan 27 bin 500 seyirci kapasiteli Yeni 4 Eylül Stadı, zemininin güzelliğiyle spor otoriterleri ve sporseverlerin dikkatini çekiyor.

Kaynak: İHA, AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz